Google Drive extinde capabilităţile OCR pentru recunoaşterea scrisului din imagini şi documente scanate

10.05.2015
Google Drive extinde capabilităţile OCR pentru recunoaşterea scrisului din imagini şi documente scanate

Folositoare pentru scanarea notiţelor scrise de mână şi documente, funcţia OCR (Optical Character Recognition) integrată cu serviciul Google Drive a fost extinsă pentru a permite interpretarea documentelor în peste de 200 limbi.

Google Drive extinde capabilităţile OCR pentru recunoaşterea scrisului din imagini şi documente scanate

Pentru a folosi capabilităţile OCR oferite de Google Drive este de ajuns să selectăm o imagine sau document PDF folosind opţiunea deschide cu Google Docs. Similar, în aplicaţia Google Drive pentru dispozitive cu Android putem deschide documente şi imagini păstrate în spaţiul de stocare, respectiv folosi camera foto a telefonului mobil pentru a scana documente tipărite. Odată preluate cu ajutorul camerei foto, documentele sunt redate într-o versiune modificată, conţinând imaginea originală şi textul interpretat în partea de jos. Tehnologia permite inclusiv preluarea formatării textului original, însă mai pot scăpa şi greşeli, mai ales în cazul documentelor foarte încărcate cu elemente grafice sau neclare.

Includerea noilor capabilităţi lingvistice nu schimbă cu nimic modul de folosire a funcţiei OCR, sistemul asigurând detecţia automată a limbii folosite, inclusiv pentru documente redactate folosind caractere non-latine.

Spre deosebire de alte aplicaţii care integrează capabilităţi OCR, implementarea oferită de Google Drive nu produce automat un document PDF conţinând imaginea originală a documentului suprapusă cu text selectabil. În schimb, textul interpretat este plasat într-o pagină nouă, documentul creat permiţând editarea pentru corecţii suplimentare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video