Google Drive – lansat oficial cu 5 GB spaţiu de stocare gratuit

25.04.2012
Google Drive - lansat oficial cu 5 GB spaţiu de stocare gratuit

Google Drive este acum oficial, serviciul de stocare „in cloud” venind cu 5 GB spaţiu gratuit şi integrare cu funcţionalitatea Google Docs.

Google Drive - lansat oficial cu 5 GB spaţiu de stocare gratuit

Utilizatorii au posibilitatea să extindă spaţiul de stocare disponibil la 25 GB, plătind un abonament de 2.49 dolari pe lună. Pentru 4.99 dolari primim 100 GB, iar cu 49.99 dolari ne alegem cu un veritabil hard disk online, ce oferă o capacitate de 1 TB. Upgrade-ul la oricare din variantele plătite ale serviciului Google Drive aduce cu sine şi extinderea spaţiului de stocare pentru contul Gmail la 25 GB.

La fel ca şi Google Docs, serviciul Google Drive permite utilizatorilor să lucreze în paralel cu documentele deschise, oferă facilităţi pentru distribuirea de conţinut către alţi utilizatori, adăuga şi primi comentarii, respectiv sistem de notificări pentru comentariile aduse documentelor şi fişierelor stocate online.

La capitolul funcţii avansate, Google Drive ne permite să căutăm în colecţia de fişiere folosind cuvinte cheie, sau aplicând filtre pentru tipul de fişier dorit, numele utilizatorului care le-a încărcat şi alte criterii. Printre altele, Google Drive oferă şi o funcţie OCR, pentru recunoaşterea textului din documentele scanate.

Google precizează despre serviciul Drive că este adaptat pentru a funcţiona perfect şi cu alte servicii Google. Spre exemplu, utilizatorii pot ataşa poze salvate în Google Drive la postările de pe Google+, iar în curând şi ca ataşamente la mesajele email compuse cu Gmail. Fiind o platformă deschisă, Google Drive poate fi integrat cu aplicaţii şi servicii dezvoltate de terţi, facilitând activităţi ca trimiterea de mesaje fax, editarea de fişiere video sau proiectarea unui website, direct din spaţiul de stocare asigurat online.

Serviciul Google Drive este disponibil pentru PC-urile cu sistem de operare Windows şi Mac, dispozitive cu sistem Android, iar în curând şi produsele Apple din gama iPhone şi iPad.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult