Google Earth, actualizat cu 100.000 tururi virtuale pentru locaţii celebre

Google Earth, actualizat cu 100.000 tururi virtuale pentru locaţii celebre

Google a anunţat un upgrade masiv pentru funcţia Google Earth Tour Guide, disponibilă deja de ceva vreme în versiunile pentru dispozitive Android, iOS şi PC-uri desktop ale aplicaţiei Google Earth.

Pe scurt, modul Tour Guide oferă utilizatorilor Google Earth o modalitate de a explora locaţii interesante din apropierea punctului de pe hartă la care au navigat, alegând dintr-o listă cu selecţii ce sunt actualizate ori de câte ori dăm zoom către o nouă regiune din hartă. Practic, funcţia Tour Guide este calea prin care Google ne arată locaţii interesante despre care poate nici nu ştiam că există.

De acum, cei dornici să descopere noi destinaţii de vacanţă sau să exploreze locaţii exotice din confortul propriului fotoliu au la dispoziţie o selecţie mult mai variată de oraşe, locuri interesante şi destinaţii turistice provenind din peste 200 ţări. Alături de cele 100.000 locaţii noi, şi colecţia de 11.000 locaţii oferite din luna octombrie 2012 a primit îmbunătăţiri, astfel că multe destinaţii merită să fie reexplorate.

Cum arată modul Tour Guide pe tabletele cu sistem Android

Noua colecţie de tururi virtuale combină experienţa survolării 3D, deasupra replicilor virtuale ale clădirilor şi peisaje, cu albume de fotografii reale preluate din arhivele Wikipedia, prin care să ne putem forma o imagine cât mai completă despre locaţiile reale. Suplimentar, Google a introdus o opţiune Place Highlight şi a adăugat mai mult de 1 milion imagini încărcate de utilizatori în arhivele Panoramio. Fiecare tur virtual este încheiat cu câte o colecţie de imagini Panoramio, alese ca fiind cele mai reprezentative pentru locaţia vizată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult