Google va ajuta utilizatorii de iPhone să treacă la Android

28.07.2021
Google va ajuta utilizatorii de iPhone să treacă la Android

Rivalitatea dintre platformele iOS şi Android durează de tot atât timp cât și existența acestora, utilizatorii fiind încurajaţi să rămână pe platforma pe care au ales-o dacă doresc să aibă parte de o tranziţie uşoară de la următorul smartphone.

În trecut, atât Apple, cât şi Google, au lansat aplicaţii sau servicii care să ajute utilizatorii să migreze de la o platformă la alta, însă doar în direcția care favoriza plarforma „beneficiară”. Apple dezvolta unelte pentru a atrage utilizatorii de Android către iOS, iar Google pentru a atrage utilizatori către platforma sa.

Ei bine, se pare că Google dezvoltă o unealtă pentru a-i ajuta pe fanii iPhone să treacă la Android, dacă doresc.

Informaţiile sunt oarecum confirmate de entuziaștii forumului XDA Developers. Concret, noul utilitar Google este doar un răspuns pentru aplicația similară dezvoltată de Apple, facilitând migrarea de la Android la iOS.

Cert este că abandonarea iOS în favoarea Android, sau vice-versa, nu este prioritate absolută pentru niciuna din companii, ambele administrând servicii plătite pe platforma rivală (ex. Apple Music vs Google Play Music). În ambele situații, abonații rămân plătitori serviciului contractat, oricare ar fi platforma folosită. Atât timp cât Apple are în continuare bani de câştigat de pe urma Android, nu ar prea multe motive să nu ofere o cale simplă de transfer al datelor, contactelor, fotografiilor şi fişierelor multimedia de pe un iPhone pe un smartphone cu sistem de operare Google.

Noua funcționalitate pare să fie legată de tranziția la Android 12, indicând că avem de-a face în primul rând cu un seviciu oferit utilizatorilor de iOS tentați să migreze la Android, atrași fiind de îmbunătățirile aduse versiunii Android 12.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult