Google: nu renunţăm la proiectul Android One

06.05.2016
Google: nu renunţăm la proiectul Android One

Deşi nu a adus avalanşa de telefoane ieftine cu Android la care sperau oficialii companiei, Google va continua să susţină programul Android One demarat în anul 2014.

Potrivit lui Mike Hayes, director al diviziei Business Development şi Android & Chrome Partnerships, programul Android One continuă să atragă interesul mai multor producători OEM, justificând continuarea acestei iniţiative şi în perioada următoare. Acesta a mai dezvăluit şi că Google adoptă o viziune mai largă referitor la partea de hardware, iar programul Android One este parte din aceasta, acoperind gama de telefoane low-end.

Referitor la partenerii deja asociaţi prin programul Android One, Hayes a precizat că deşi aceştia vor beneficia în continuare de suportul Google, viteza cu care noi modele de telefoane cu Android sunt aduse în piaţă depinde exclusiv de intenţiile producătorilor OEM. Astfel, deşi în perioada următoare este aşteptat debutul mai multor produse în cadrul programului Android One, un calendar de lansări nu este disponibil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult