Google pregătește News Showcase, o nouă platformă de știri cu buget de 1 miliard dolari

02.10.2020
Google pregătește News Showcase, o nouă platformă de știri cu buget de 1 miliard dolari

Google/Alphabet anunță prin vocea CEO-ului Sundar Pichai dezvoltarea unei noi platforme de conținut numită Google News Showcase, la care vor contribui autori și publicații independente, remunerate în mod direct de compania americană în baza unui buget de 1 miliard de dolari, alocat pentru următorii trei ani.

Google News Showcase, o încercare de a cădea la pace cu publicațiile independente

Părând să cedeze presiunilor publicațiilor care încearcă de mulți ani să forțeze pe cale legală remunerarea conținutului preluat în motoarele de căutare și pe platforme de tipul Google News, gigantul american vizează cu această inițiativă tocmai țările unde campaniile împotriva modelului său de business au fost cele mai energice. Pregătită ca o platformă de conținut premium, dar oferit gratuit în mod gratuit, proiectul Google News Showcase va demara pentru început în Germania, unde Google a semnat deja cu publicații de primă mână, precum Der Spiegel, Stern și Die Zeit. Simultan, versiunea pentru Braziloa a platformei începe colaborarea cu publicațiile Folha de S.Paulo, Band și Infobae.

Google News Showcase

Noul produs Google va fi lansat și în Belgia, Olanda, India, urmând ca și mai multe țări să incluse în viitorul apropiat. Aproximativ 200 de publicații din Argentina, Australia, Marea Britanie, Brazilia, Canada și Germania au semnat deja pentru a deveni contribuitori pe platforma News Showcase.

Potrivit CEO-ului Sundar Pichai, angajamentul Google este să recompenseze publicațiile pentru furnizarea unui conținut de înaltă calitate, intenționat pentru „o altfel de experiență cu știri online”. Noul produs Google va oferi partenerilor libertate deplină în privința alegerilor editoriale, selectarea conținutului și modul de prezentare. Conținutul acestora va ajunge și pe dispozitivele cu Android, prin intermediul aplicației Google News, iar în cele din urmă și pe dispozitivele Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult