Google schimbă ordinea de sortare a aplicaţiilor în magazinul Play Store

22.11.2013
Google schimbă ordinea de sortare a aplicaţiilor în magazinul Play Store

Magazinul Play Store devine mai prietenos cu posesorii de tablete, după ce Google a decis trecerea la sortarea aplicaţiilor de Android în funcţie de categoria dispozitivului pentru care sunt optimizate. Astfel, utilizatorii de tablete cu Android vor găsi afişate mai întâi aplicaţiile ce beneficiază de optimizări pentru acestea, iar spre sfârşit cele care au fost proiectate pentru  smartphone.

Google schimbă ordinea de sortare a aplicaţiilor în magazinul Play Store

Prezentă de ceva timp printre opţiunile de configurare, funcţia de sortare a aplicaţiilor în funcţie de categoria dispozitivului este de acum selectată în mod implicit. Suplimentar, aplicaţiile ce dispun de interfaţă optimizată pentru afişare pe ecranele tabletelor sunt marcate cu eticheta „designed for tablets„, în timp ce aplicaţiile care încă nu au fost actualizate cu suport pentru tablete primesc eticheta „designed for phones„.

Desigur, atunci când nu avem alte opţiuni putem instala pe tabletă şi aplicaţii „designed for phones”, dar calitatea vizuală şi ergonomia interfeţei ar putea să nu se ridice la nivelul aşteptărilor.

Dincolo de efectele benefice avute pentru utilizatori, schimbarea ordinii de sortare a aplicaţiilor în magazinul Play Store are drept consecinţă imediată reducerea vizibilităţii în liste a celor rămase neoptimizate pentru ambele categorii de dispozitive. Google speră ca astfel dezvoltatorii de aplicaţii pentru Android să găsească motivaţia necesară actualizării acestora la versiuni  pe deplin compatibile cu ecranul tabletelor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult