Google Search va informa utilizatorii atunci când rezultatele găsite nu prea se potrivesc căutării

24.04.2020
Google Search va informa utilizatorii atunci când rezultatele găsite nu prea se potrivesc căutării

Căutatul după orice pe Google este un obicei aproape la fel de vechi ca internetul. Însă puțini realizează că majoritatea informațiilor pe care Google Search le returnează sunt „de umplutură”, fiind slab relaționate cu expresia folosită la căutare.

Chiar cu riscul spargerii mitului cum că Google „le știe pe toate”, lista cu rezultate la căutări va începe cu un mesaj de atenționare, informând că potrivirile găsite nu se potrivesc foarte bine cu termenii introduși. Gigantul american dorește să evite astfel situațiile des întâlnite în care utilizatorii sunt lăsați să cearnă prin informații nefolositoare, căutând răspunsuri acolo unde acestea pur și simplu nu se regăsesc.

Dacă motorul de căutare detectează că nu poate găsi rezultate suficient de bune pentru termenii / termenii de căutare anumiți, mesajul „Se pare că nu există nicio potrivire excelentă pentru căutarea dvs.” va apărea chiar dacă în listă apar numeroase alte potriviri parțiale, obținute pe baza anumitor cuvinte des întâlnite în alte contexte. În această situație, cel mai bine este să reformulăm căutarea folosind expresii și cuvinte mai puțin comune, care fac referire strict la subiectul căutat.

Google va asista acest proces propunând unele căutări alternative, precum și sfaturi despre cum să reformulați mai bine interogarea pentru a găsi exact informațiile de care ai nevoie.

Administratorii Google se arată încrezători că acest mesaj nu va apărea prea des, algoritmul de căutare fiind suficient de bun pentru aproape orice situație. Cu toate acestea, atunci când Google Search nu reușește să găsească exact ceea ce cauți, informarea afișată ar trebui să reducă timpul pierdut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult