Google Search activează sistemul SOS Alert pentru căutările despre coronavirus

31.01.2020
Google Search activează sistemul SOS Alert pentru căutările despre coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (WHO) tocmai a declarat epidemia de coronavirus pornită din China drept urgenţă de sănătate globală, ceea ce înseamnă că este luată în considerare la modul serios posibilitatea ca răspândirea temutului virus să nu mai poată fi controlată între graniţele ţării de unde a pornit, sau în afara acestora, ajungând la o veritabilă pandemie cu proporţii globale.

Acţionând cu scopul de a evita panica nejustificată, foarte uşor indusă de zvonuri bazate pe informaţii insuficient verificate sau ştiri alarmiste publicate pe site-uri obscure, Google instituie sistemul de Alertă SOS pentru căutările Google Search făcute pe subiectul coronavirus. Asta înseamnă că pe lângă rezultatele obişnuite returnate la căutări, utilizatorii Google Search vor avea la dispoziţie şi o secţiune cu ştiri şi informaţii din surse verificate, cum ar fi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, site-uri de ştiri recunoscute şi alte surse cu autoritate în domeniu. Printre informaţiile oferite se vor regăsi şi recomandări pentru evitarea infectării, cum ar fi folosirea măştilor de protecţie şi evitarea deplasărilor în spaţii aglomerate.

Pentru a nu restrânge liberul acces la informaţie, Google va afişa în continuare în listele cu rezultate la căutări şi informaţii din sursele uzuale, precum postările de pe blog-uri şi din reţelele de socializare, acestea apărând în partea de jos a listei Google Search.

De asemenea, Google promite că vor apărea mai multe informaţii localizate pe măsură ce algoritmul ridică acele ştiri.

Într-un gest oarecum simbolic, dată viind puterea financiară a companiei, Google a făcut o donaţie directă Crucii Roşii Chineze, în sumă de 250.000 dolari. De asemenea, conducerea companiei solicită angajaţilor să ajute la strângerea de fonduri prin intermediul unei campanii interne de donaţii, de care se mândreşte că a strâns deja peste 800.000 de dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult