Google va interzice toate reclamele pentru servicii de asistenţă tehnică, tot mai folosite în tentativele de fraudă

04.09.2018
Google va interzice toate reclamele pentru servicii de asistenţă tehnică, tot mai folosite în tentativele de fraudă

Explicaţii alambicate şi soluţii urgente pentru probleme inexistente. Mai toţi ne-am lovit de reclamele pentru produse software care promit să crească instant performanţele PC-ului, sau să înlăture infecţii cu malware descoperite pe loc. Servicii de curăţenie sau de reparare a electrocasnicelor din gospodărie la preţuri incredibil de mici, toate acestea pot ascunde escrocherii pentru care un furnizor de publicitate cum este Google poate fi considerat indirect responsabil.

Fără posibilitatea de a verifica fiecare client în parte, Google a decis interzicerea tuturor reclamelor pentru servicii de tip asistenţă tehnică, aceasta fiind una dintre abordările preferate de escroci aflaţi în căutarea de victime credule.

Potrivit datelor furnizate chiar de Google, doar anul trecut compania a înlăturat peste 3.2 milioane de reclame abuzive, încadrate la categoria mai sus menţionată. Chiar şi aşa, doar din incidentele aduse în atenţia companiei rezultă pierderi cumulate de ordinul milioanelor de dolari.

Şi mai îngrijorător este că pe lângă promovarea de servicii contracost pentru remedierea unor probleme mai mult sau mai puţin reale, reclamele distribuite de Google au început să fie folosite şi pentru propagarea de malware din categoria ransomware şi generarea de monede virtuale.

Interdicţia aplicată la nivel global ar putea fi în cele din urmă ridicată în mod selectiv, doar pentru reprezentanţii companiilor trecute printr-o etapă de verificare prealabilă, menită să demonstreze buna reputaţie a acestora.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult