Google.com, identificat drept website potenţial riscant de filtrul Safe Browsing, creat chiar de Google

20.04.2016
Google.com, identificat drept website potenţial riscant de filtrul Safe Browsing, creat chiar de Google

Dezvoltat de Google ca un mecanism pentru prevenirea infectărilor cu malware, filtrul Safe Browsing a făcut o victimă neintenţionată, blocând accesul utilizatorilor la portalul Google.com după ce algoritmii săi de verificare au identificat pagina ca fiind una potenţial periculoasă pentru vizitatori.

Astfel, în loc să fie întâmpinaţi cu celebrul logo al motorului de căutare, vizitatorii au fost opriţi cu un mesaj de avertizare informând că ”unele pagini găzduite pe acest website pot redirecţiona utilizatorii către altele periculoase, care pot instala aplicaţii malware pe PC-urile vizitatorilor”.

În mod amuzant, filtrul Safe Browsing chiar a funcţionat corect, criteriile ce au dus la emiterea alertei pentru portalul Google.com, precum şi mesajul de avertizare, reflectând în fapt realitatea. Fiind un motor de căutare, Google Search returnează liste de rezultate conţinând link-uri către tot felul de website-uri, unele infectate, constituind astfel un pericol indirect la adresa utilizatorilor.

Acesta nu este primul caz în care un website popular este identificat ca fiind potenţial riscant de filtrul Safe Browsing, alerte similare fiind emise şi pentru portalul Thumblr, respectiv alte site-uri unde este postat conţinut generat de utilizatori.

Citeşte şi Google aduce îmbunătăţiri filtrului Safe Browsing, folosit de web browsere ca Firefox, Safari şi Chrome

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video