Instagram lansează o nouă opțiune de abonament lunar, prin care influencerii pot vinde conținut exclusiv

15.07.2022
Instagram lansează o nouă opțiune de abonament lunar, prin care influencerii pot vinde conținut exclusiv

Luând exemplul Twitter și al altor platforme de socializare, Meta oferă de acum vedetelor Instagram posibilitatea de a livra conținut pe bază de abonament, exclusiv pentru fanii cei mai devotați.

În principal, este vorba despre conținut care nu apare în feed-ul original, dar care trebuie în continuare să respecte regulile de postare.

În schimbul furnizării unei noi surse de venit pentru creatorii de conținut de pe Instagram, fanii cei mai devotați vor putea fi „răsfățați” cu sesiuni de chat în care pot discuta direct cu vedeta preferată (sesiuni group chat în care pot participa până la 30 de alți utilizatori abonați), poze suplimentare ascunse din versiunea publică a profilului și clipuri pe secțiunea Reels).

Un alt element de atracție vor fi cu siguranți și live-urile pentru abonați, în care vedetele vor fi în special motivate să-și răsfețe fanii care participă în cerc restrâns. De asemenea, cei care sunt abonați la canalul respectiv primesc în comentarii insigne lângă numele lor, care îi diferențiază de cei care nu plătesc.

Potrivit datelor obținute înainte de anunțul oficial, Instagram va oferi creatorilor de conținut șansa de a seta prețul acestor abonamente, care pot varia de la 0,99 dolari pe lună la 99,99 dolari. Din această sumă, cel puțin în prima fază, creatorii nu vor plăti comisioane către platformă. Reprezentanții companiei spun că această „ofertă” ar trebui să țină măcar până în 2023. Deci în primul an, Instagram nu va „atenta” la veniturile creatorilor de conținut.

Noua opțiune de abonament vine ca o soluție pentru acei creatori care ofereau deja acest tip de serviciu pe Instagram, apelând la terțe servicii de plată unde doritorii trebuiau să-și arate mai întâi „devotamentul”, în schimbul includerii pe lista de „Prieteni Apropiați”, cu vizibilitate doar la anumite postări.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult