Instagram permite sesiuni video chat cu până la 50 de participanți

22.05.2020
Instagram permite sesiuni video chat cu până la 50 de participanți

Utilizatorii Instagram pot lua parte la sesiuni de video chat cu până la 50 de participanți, trimițând invitații prietenilor folosind noua opțiune Create Room.

Lansată săptămâna trecută, platforma Messenger Rooms este mai mult decât o alternativă la clasicul Facebook Messenger. Aplicația prezentată ca o soluție gratuită pentru videoconferințe cu până la 50 de persoane poate fi folosită în scop educațional, pentru a ține legătura cu contactele de serviciu sau cu prietenii din rețelele Facebook și Instagram. Tot ce avem de făcut este să folosim noua opțiune Create Room pentru trimite invitații către persoane selectate din lista de prieteni sau urmăritori.

Link-ul creat poate fi distribuit cu ușurință într-o postare pe Instagram sau inserat într-un mesaj pe care sa-l trimitem doar anumitor persoane.

Cine participă și cum?

Creatorul videoconferinței decide cine participă și poate scoate un participant oricând dorește. Mai mult, poate bloca grupul dacă nu mai vrea ca alte persoane să intre. Participanții pot ieși oricând doresc.

Chiar dacă partea de organizare și trimitere a invitațiilor se petrece pe Instagram, videoconferințele pornite folosind noua opțiune Create Room se desfășoară în aplicația Facebook Messenger, pe care fiecare participant trebuie să o aibă instalată pe telefon.

Fără criptare end-to-end

Indiferent că sunt pornite pe Instagram sau de pe ală platformă, sesiunile de video chat nu sunt criptate end-to-end. Potrivit Facebook, acest lucru este dificil de realizat în cazul grupurilor mari de oameni. Compania promite că va oferi această caracteristică în viitor.

Facebook susține că nu monitorizează în niciun fel conținutul din videoconferințe și că servere alese află în câteva țări cu legi stricte privind confidențialitatea datelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult