Microsoft Edge este singurul browser cu suport pentru materiale Full HD pe Netflix

14.07.2016
Microsoft Edge este singurul browser cu suport pentru materiale Full HD pe Netflix

Microsoft a pornit încă de anul trecut o campanie de comunicare prin care laudă avantajele browserului proprietar Edge, livrat cu Windows 10, faţă de principalii concurenţi de pe piaţă. În timp ce anumite declaraţii făcute de oficialii Microsoft sunt discutabile, unele dintre ele fiind deja desfiinţate de către concurenţă, redarea de clipuri video pe platforma de streaming Netflix pare să fie într-adevăr superioară.

Netflix oferă redare video direct în browser, în ciuda faptului că există aplicaţii pentru majoritatea platformelor importante. Cei care folosesc serviciul de streaming din browser au observat pe Chrome, Firefox, Opera şi alte browsere că rezoluţia maximă de redare este HD (1.280 x 720 pixeli). Atunci când porneşti un episod dintr-un serial sau film pe Microsoft Edge, rezoluţia maximă atinsă este însă Full HD (1.920 x 1.080 pixeli). Această performanţă a fost testată folosind chiar uneltele integrate în browserul chrome, apăsând combinaţia de taste CTRL + ALT + SHIFT + D în timpul redării.

Singura metodă de a depăşi rezoluţia HD pe PC-uri este în acest moment utilizarea aplicaţiei native din Windows Store, care ajunge de asemenea la 1080p. Netflix oferă însă şi conţinut 4K pentru cei cu abonamente mai scumpe, însă aceste clipuri pot fi vizionate exclusiv pe televizoare inteligente prin aplicaţia Netflix oficială.

Motivul pentru care Edge este mai bun pentru redarea conţinutului de pe Netflix este suport pentru protocoalele PlayReady Conent Protection şi Protected Media Path realizate de Open Media Alliance. Microsoft lucrează alături de această organizaţie pentru a realiza noi formate multimedia, codec-uri şi alte tehnologii, care să aducă conţinutul UltraHD către mai mulţi utilizatori, cât şi cu diverse companii hardware care dezvoltă Enhanced Content Protection, o soluţie hardware de protecţie împotriva pirateriei.

Citeşte şi Netflix vrea să traducă tot conţinutul din România până la sfârşitul anului

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult