Microsoft sărbătorește 15 ani de OneDrive prezentînd un nou panou de control

10.08.2022
Microsoft sărbătorește 15 ani de OneDrive prezentînd un nou panou de control

Dacă până acum, utilizatorii OneDrive ajungeau direct în directorul de fișiere My Files, de acum experiența oferit va fi una similară versiunii Office Online, pagina de pornire devenind OneDrive Home.

Inspirată din versiunea pentru web a suitei de aplicații Microsoft Office, OneDrive Home prezintă o listă de fișiere, organizate după criteriul ultimei accesări. Mai mult, vor exista filtre care facilitează selectarea unui anume tip de fișier (ex. document Word, Excel, PowerPoint sau PDF), totul fără a te preocupa de locația reală a fișierului în colecția ta OneDrive.

OneDrive

Mai mult, va exista și o coloană ”Activity” unde vei putea dacă documentul respectiv a fost editat între timp și de alți colegi de serviciu, eventual, dacă aceștia au lăsat comentarii care să te anunțe despre modificările operate.

În lista accesibilă din partea stângă a interfeței veri găsi secțiunea Quick Access, în care poți fixa pentru accesare rapidă acele foldere pe care le vizitezi cel mai des.

Deși anunțul a venit chiar de azi, Microsoft precizează că noua interfață OneDrive nu este chiar pregătită pentru debutul oficial, lansarea la scară largă urmând să fie anunțată în cursul lunilor următoare, după ce etapa de testare în cerc restrâns fa fi depășită.

O altă „inovație” OneDrive la care nu toți utilizatorii au acces este și funcția Photo Story (echivalent Instagram Stories), pe care Microsoft a decis să o lanseze doar pentru utilizatorii din Australia, în pregătire pentru o lansare globală spre finalul anului în curs.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News