NVIDIA Maxine: tehnologie AI în cloud care va îmbunătăți conferințele de tip Zoom

06.10.2020
NVIDIA Maxine: tehnologie AI în cloud care va îmbunătăți conferințele de tip Zoom

În 2020, soluțiile de videoconferințe au explodat. Platforme precum Zoom, Google Meet și Microsoft Teams s-au transformat din simple servicii pentru companii în servicii pe care toată lumea le folosește. Dar aceste soluții nu au putut și evolua destul de rapid din cauza unor limitări de tehnologie. NVIDIA speră însă ca platforma sa Maxine să ajute producătorii de aplicații de acest gen să ofere servicii mai bune, punând la dispoziție algoritmi AI care reduc consumul de date și care pot aduce îmbunătățiri semnificative de calitate a imaginii.

Nvidia Maxine include multe funcții avansate de procesare în timp real

Nvidia Maxine este practic o platformă cloud care poate procesa semnalele video și audio pe care aplicațiile de videoconferințe le transmit și le poate aduce la destinație într-un mod semnificativ îmbunătățit. De exemplu, poate scădea de 10 ori banda necesară unei transmisii audio/video, folosind procesare AI și transmițând doar elementele care se schimbă din imagine către destinație, nu întreaga imagine. Și dacă tot este analizată imaginea deja și extrase sau adăugate anumite elemente, pot fi îmbunătățite și alte aspecte ale imaginii.

De exemplu, poate fi schimbată lumina din cadru, poate fi redus nivelul de zgomot, poate fi îmbunătățită rezoluția imaginii, ochii și perspectiva pot fi modificate pentru a părea că utilizatorul se uită direct în cameră, în timp ce sunetul poate fi procesat folosind algoritmi similari cu RTX Voice, care pot elimina automat zgomotul de fundal în timp real. Desigur, un decupaj al subiectului pentru a înlocui fundalul, este inclus în lista de funcții Nvidia Maxine.

Mai există și alte trei funcții care sunt însă mai degrabă situaționale decât necesare. Poți să îți transpui mișcările feței pe una avatar 3D, sau poți să folosești funcția autoframe pentru a te urmări prin cadru. În cele din urmă, există traducere în timp real cu subtitrări în diverse limbi.

Probabil că aceste capabilități nu vor fi gratuite

Toate aceste funcții sunt extrem de utile, însă nu sunt tocmai noi, iar platformele care vor beneficia de Nvidia Maxine vor trebui cu siguranță să plătească pentru această platformă către Nvidia. Astfel, majoritatea acestor funcții, dacă vor fi integrate în soluții de videoconferințe, nu vor fi disponibile pe conturi gratuite.

Prima companie care va folosi tehnologia cloud de la Nvidia este Avaya, care oferă soluții de videoconferință B2B.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult