O parte din conţinutul YouTube va putea fi vizionat contracost

19.10.2015
O parte din conţinutul YouTube va putea fi vizionat contracost

YouTube pregăteşte un nou pachet de servicii la care utilizatorii vor avea acces numai prin plata unui abonament.

Cel mai mare portal dedicat distribuţiei de conţinut video din lume este pe cale să introducă un pachet de servicii cu acces la conţinut premium, disponibil numai pe bază de abonament lunar. Google va dezălui o parte din conţinutul nou pregătit cu ocazia unui eveniment programat pentru data de 21 octombrie, organizat în oraşul Los Angeles.

Potrivit unor surse apropiate companiei americane, noul program de conţinut este rezultatul unei iniţiative anunţată public încă de anul trecut, când YouTube promitea că va ˝finanţa dezvoltarea de nou conţinut video, oferit din partea unora dintre creatorii de top„. La momentul respectiv, oficialii companiei nu dezvăluiau exact care este conţinutul ce va fi oferit contracost, însă noi dezvăluiri arată că măcar o parte din clipurile YouTube vor putea fi urmărite exclusiv în baza unui abonament premium, oferind printre avantaje şi o experienţă de vizionare fără reclame.

O parte din conţinutul YouTube va putea fi vizionat contracost

Desigur, YouTube va continua să funcţioneze şi ca serviciu gratuit, sponsorizat prin reclame. Cei care optează pentru varianta cu abonament se vor butea bucura de o experienţă la vizionare neîntreruptă de reclame şi cu acces la întreaga arhivă de conţinut oferită şi în versiunea gratuită a portalului, Google folosind acest aspect pentru a determina creatorii de conţinut care obţin profit din afişările de reclame să participe în noul program cu acces pe bază de abonment.

Dacă zvonuri mai vechi sugerau posibilitatea unui debut oficial spre finalul acestei luni, noi informaţii par să arate că o pare din conţinutul finanţat de YouTube nu este încă gata, fapt ce ar putea împinge data lansării până anul viitor. Contactaţi pentru explicaţii, oficialii YouTube au refuzat orice comentarii pe tema acestui subiect.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult