OneDrive şi Outlook.com vor oferi o securitate mult mai bună, a anunţat Microsoft

02.07.2014
OneDrive şi Outlook.com vor oferi o securitate mult mai bună, a anunţat Microsoft

Scandalul PRISM de anul trecut a marcat doar debutul seriei de dezvăluiri care a adus la suprafaţă intensitatea programelor de interceptare şi supraveghere ale guvernului nord-american, informaţii noi şi deloc plăcute ieşind în mod constant la iveală de atunci. Ca o consecinţă, tot mai multe companii şi-au revizuit măsurile pentru protecţia datelor utilizatorilor, iar cea mai recentă noutate este criptarea datelor şi mesajelor găzduite de serviciile Microsoft OneDrive şi Outlook.com.

Într-un anunţ publicat ieri pe blogul companiei, Microsoft a dezvăluit că a implementat o serie de măsuri menite să protejeze datele stocate în cadrul serviciului OneDrive şi a mesajelor transferate prin intermediului Outlook.com, onorând astfel o promisiune făcută în luna decembrie a anului trecut.

Astfel, toate mesajele electronice primite sau trimise prin intermediul serverelor de email Outlook.com vor fi criptate în mod implicit cu ajutorul protocolului TLS. Mai mult, compania a anunţat că a implementat şi Perfect Forward Secrecy, un algoritm care generează chei de criptare aleatorii pentru fiecare conexiune în parte, garantând astfel că nici un terţ nu va putea fura şi exploata o cheie de criptare standard pe termen lung. La fel ca în cazul oricăror alte forme de criptare pentru mesajele electronice, şi celelalte servere trebuie să folosească acest protocol, iar Microsoft a anunţat că a semnat parteneriate cu furnizori precum Deutsche Telekom, Yandex sau Mail.Ru.

Serviciul de stocare OneDrive va folosi şi el PFS pentru securizarea transferului de fişiere. Ambele servicii vor folosi chei de criptare pe 2048 de biţi, o schimbare şi ea promisă acum jumătate de an.

Rivalul Google a aplicat deja măsuri similare, serviciul Gmail beneficiind de criptarea TLS încă din aprilie, iar Google Drive primind şi el o actualizare similară de curând.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News