Popcorn Time se întoarce. Foloseşte acum noua platformă „Butter”

Autori: Adrian Popa, Cătălin Niţu 26.02.2016
Popcorn Time se întoarce. Foloseşte acum noua platformă „Butter”

Popcorn Time, aplicaţia pentru streaming de filme şi seriale piratate, refuză să moară. După intervenţia legală a autorităţilor americane care a închis site-ul Popcorn Time, echipa din spatele acesteia s-a destrămat, însă au rămas destui programatori implicaţi pentru o revenire. Cea mai recentă versiune a software-ului este acum disponibilă pentru download şi va continua să evolueze alături de o versiune legală numită Butter.

De fapt, noul Popcorn Time este bazat pe infrastructura Butter. O parte din vechea echipă a decis să se separe de Popcorn Time şi a lansat Butter, un nou proiect open source care poate fi folosit de către oricine, pe orice platformă pentru a dezvolta servicii de streaming. Popcorn Time este acum doar un „Butter” care furnizează conţinut piratat către utilizatori, sursele filmelor şi serialelor fiind evident, site-urile de BitTorrent.

Cei care menţin operaţiunile Popcorn Time acum susţin că aplicaţia nu va primi îmbunătăţiri decât odată cu noua platformă software şi că vor menţine acest serviciu gratuit şi fără reclame. În ultimele luni, mai multe clone bazate pe Popcorn Time au fost lansate în toată lumea, multe dintre ele fiind pline de reclame şi malware.

Desigur, utilizarea Popcorn Time este în continuare ilegală, iar cei care accesează conţinut prin intermediul acesteia pot fi traşi la răspundere în faţa legii.