Programe TV Online – unde vezi programe TV româneşti online

31.01.2014
Programe TV Online - unde vezi programe TV româneşti online

Programele TV online de vizionat gratuit, pe ecranul PC-ului, smartphone sau tableta cu Android, sunt aproape la fel de uşor de găsit ca şi posturile de radio online. Însă când vine vorba de programe tv online, ne lovim de problema drepturilor de autor şi licenţele de transmisie pe care multe site-uri aleg să le ignore punând la dispoziţie programe tv gratis. Astfel, vizionarea de programe TV online poate ajunge să fie o activitate nu tocmai legală, mai ales dacă ne îndreptăm către filme şi seriale tv online ce intră sub incidenţa legii drepturilor de autor.

Mai există şi problema vitezei de acces la internet. Spre exemplu, conexiunile de internet mobil prin modem 3G nu sunt  tocmai potrivite pentru vizionarea de programe TV online, cu atât mai puţin seriale online la rezoluţie HD. Suplimentar, multe siteuri cu programe tv online necesită instalarea anumitor codec-uri sau plug-inuri, ce sunt livrate la pachet cu programe adware periculoase, care odată instalate bombardează utilizatorii cu reclame nesolicitate şi pot descărca alte aplicaţii infectate cu viruşi şi troieni. Complicaţiile cresc exponenţial dacă PC-ul de pe care navigăm rulează o versiune veche de Windows şi web browser care nu a fost actualizat demult. Deloc surprinzător ,multe siteuri cu programe tv online refuză să funcţioneze cu alt browser decât Internet Explorer, acuzând probleme de compatibilitate cu codec-urile folosite. Explicaţia este de fapt alta: Internet Explorer este nu doar cel mai răspândit web browser, ci şi cel mai puţin probabil să fie actualizat la o versiune recentă, rezistentă la atacurile cu viruşi.

Dacă totuşi sunteţi dispuşi să vă asumaţi toate riscurile de ordin legal, sau posibila infectare  a PC-ului cu malware, iată care sunt cele mai cunoscute siteuri cu programe TV online unde puteţi urmări programe TV gratis:

  • cool-tv.ro

Cool-tv oferă o selecţie interesantă de programe tv online şi radio online, accesibile atât cu PC-ul dar şi telefoane sau tablete cu Android. Pentru vizionare este necesară instalarea plugin-ului SopCast (download pe Go4it.ro) şi playerul VLC (download pe Go4it.ro). Trebuie spus că site-ul nu este altceva decât o interfaţă pentru accesarea stream-urilor video puse la dispoziţie gratuit de terţe persoane, astfel că vizionarea de programe tv online ţine în primul rând de calitatea link-urilor furnizate.

  • programe-tv-online.com

Cu o ofertă  cuprinzătoare de posturi tv online românesti, dar şi străine, portalul necesită instalarea plugin-ului Windows Media Player şi SopCast. Bonus, pasionaţii de fotbal pot găsi şi pagini cu scoruri live ale meciurilor de fotbal din toată lumea.

  • tv.ido.ro

Mai multe posturi tv online româneşti, canale de sport online şi programe de ştiri pot fi văzute gratis vizitând portalul tv.ido.ro. Site-ul include şi secţiuni pentru filme online şi muzică online, dar deocamdată lista de canale nu este populată. Pentru utilizare este necesară instalarea plugin-ului Windows Media Player.

  • tvonline.radiourionline.com

Pe lângă obişnuita ofertă de programe tv online, portalul include şi o secţiune 18+ cu programe tv online pentru adulţi. Amatorii de filme 18+ găsesc aici o selecţie generoasă de programe tv online unde pot vedea gratis filme online xxx.

  • tvron.net

Organizat în mai multe categorii şi cu selecţii identificate cu logo-ul programului respectiv, portalul tvron.net se prezintă cu o ofertă cuprinzătoare de programe tv online, acoperind canale româneşti, programe de sport online şi documentare online.

Putem vizita şi o secţiune cu filme online gratis, mai exact programe de filme live ce pot fi urmărite şi la abonamentele de cablu TV. Trebuie ştiut că vizionarea  de programe online cu filme este posibilă cu aplicaţia Programe TV, pe care utilizatorul o instalează pe propria răspundere.

Portalul este disponibil şi în versiune pentru mobil, ce poate fi accesată cu orice telefon cu Android pe care este instalată aplicaţia SopCast.

  • tvpenet.net

Un alt portal util amatorilor de filme online, site-ul tv pe net oferă o selecţie de 56 programe tv online româneşti şi internaţionale. Pentru vizionare este recomandată folosirea browser-ului Internet Explorer, având instalat plugin-ul SopCast. Nu avem parte o interfaţă prea sofisticată, dar lista de canale tv online poziţionată în stânga paginii este uşor de folosit.

  • tvfree.ro

TvFree este un alt site cu programe TV online, ce pune la dispoziţie atât programe româneşti dar şi canale unde putem vedea filme online. Pentru utilizare este necesar plugin-ul SopCast.

Acestea sunt câteva dintre cele mai cunoscute siteuri cu programe tv online româneşti. Dacă aveţi şi alte sugestii pentru vizionarea de programe TV online vă rugăm să folosiţi secţiunea comentarii de mai jos.

Ca şi posturile de radio, Internetul este locul în care se regăsesc şi programe TV online. Însă lucrurile sunt puţin mai complicate în acest din urmă caz. Din mai multe puncte de vedere. Există problema drepturilor de autor şi a licenţelor pe care multe site-uri care transmit programe TV online o încalcă. Mai există şi problema (pentru unii) a codec-urilor necesare şi a benzii de Internet.

Recepţionarea programelor TV Online necesită o conexiune mai bună la Internet decât în cazul posturilor de radio online. De asemenea, pentru a viziona unele posturi ai nevoie să instalezi diverse codec-uri sau addon-uri. Şi complicaţiile nu se opresc aici. Unele site-uri, tot din cauza codec-urilor, nu merg decât pe Internet Explorer.

programetvonline.ro

Cu toate acestea, dacă ai ceva răbdare, poţi găsi pe Internet postul TV favorit, transmis gratuit. Poţi viziona posturi care nu se regăsesc decât în grila unor anumiţi furnizori (precum GSP TV sau Eurosport 2) sau poţi urmări HBO, program pentru care în mod normal trebuie să plăteşti suplimentar. Problema legală, dacă aceasta există, este a proprietarilor de site-uri, nu a vizitatorilor. Aşa că am întocmit o scurtă listă de site-uri româneşti care te vor scuti de plata facturii televiziunii prin cablu.


http://www.programetvonline.ro

http://www.tve.ro

tvonline.radiourionline.com
 

Din păcate, pe mai toate site-urile care promit programe TV online, te vei lovi de o altă problemă. De multe ori, unele posturi TV pur şi simplu nu merg. Din varii motive, de la probleme legate de site, la mutarea sau oprirea stream-ului video.

Legat de codec-uri, nu trebuie să-ţi faci griji că nu ştii ce trebuie instalat pentru a urmări un anumit post. De regulă, fiecare site conţine instrucţiuni clare legate de code-uri. Totul e sa ai noroc ca postul pe care vrei să-l vizionezi să fie online.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News