Reţeaua Google+, accesibilă şi pentru utilizatori sub 18 ani

27.01.2012
Reţeaua Google+, accesibilă şi pentru utilizatori sub 18 ani

Începând de astăzi, reţeaua de socializare Google+ nu mai este un mediu dedicat exclusiv adulţilor, după ce Google a decis să permită accesul inclusiv persoanelor sub 18 ani, dar cu respectarea anumitor condiţii.

Google+ îşi deschide porţile pentru toată lumea

Astfel, vârsta minimă necesară pentru crearea unui cont Google+ coboară în majoritatea ţărilor lumii la doar 13 ani. Decizia pune Google+ pe picior de egalitate cu reţeaua Facebook, cea din urmă permiţând de adolescenţilor de mult timp să deţină conturi de utilizator.

Spre deosebire de membrii adulţi, utilizatorii Google+ beneficiază de facilităţi de securitate suplimentare până la împlinirea vârstei de 18 ani. Astfel, atunci când un adolescent distribuie conţinut în mod public, este întâmpinat cu un avertisment care îl înştiinţează că oricine din afara cercului de prieteni va putea vedea informaţiile postate. Mai mult decât atât, potrivit setărilor aplicate în mod implicit pentru utilizatori Google+ sub 18 ani, aceştia pot fi contactaţi în mod direct numai de către persoane adăugate deja în cercurile de prieteni.

Funcţia Hangouts, utilă pentru comunicarea prin sesiuni audio şi video, a fost de asemenea adaptată pentru utilizatori tineri, astfel că dacă o persoană din afara cercurilor de prieteni se alătură conversaţiei, conexiunea audio şi video este întreruptă în mod automat pentru participanţii sub 18 ani. Totuşi, utilizatorii sub 18 ani au posibilitatea să se reconecteze răspunzând unui dialog de confirmare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News