Samsung raportează profit record, susţinut cu vânzările de memorii şi dispozitive smartphone

25.10.2013
Samsung raportează profit record, susţinut cu vânzările de memorii şi dispozitive smartphone

Chiar dacă actualul top-ul de gamă Galaxy S4 nu a reuşit să atingă volumul de vânzări estimat iniţial, profitul operaţional raportat de Samsung pentru intervalul Q3 2013 stabileşte un nou record pentru companie, iar motivele sunt destule.

Astfel, chiar dacă luate în ansamblu vânzările pentru categoria smartphone au încetinit spre jumătatea acestui an, lansarea de noi telefoane Galaxy cu preţuri mai accesibile decât top-urile de gamă au menţinut compania pe un trend ascendent. O altă ramură extrem de profitabilă pentru Samsung este divizia chip-uri de memorie (Flash şi RAM), ale cărei vânzări s-au dublat faţă de anul trecut mulţumită cererii uriaşe venite din industrie, determinând creşteri substanţiale de preţuri şi ridicarea marjelor de profit. Ca şi furnizor de componente, Samsung aprovizionează  numeroase companii (inclusiv o parte din competitorii săi) cu chip-uri de memorie destinate includerii în dispozitive smartphone, console de jocuri, PC-uri şi servere.

Samsung raportează profit record, susţinut cu vânzările de smartphone şi chip-uri de memorie

Privind partea mai puţin plină a paharului, profitul raportat pentru divizia de ecrane a continuat să scadă, singura excepţie fiind domeniul televizoarelor cu ecrane mari (60 inch şi peste) unde vânzările urmează un trend ascendent. La final, Samsung încheie trimestrul cu un profit operaţional de 9.6 miliarde dolari, cu 25% mai mare decât în intervalul precedent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult