TikTok interzice upload-ul video în Rusia pentru protejarea autorilor împotriva legii ”fake news”

07.03.2022
TikTok interzice upload-ul video în Rusia pentru protejarea autorilor împotriva legii ”fake news”

Semnată de Vladimir Putin, așa numita lege ”fake news” prevede pedepse cu până la 15 ani de închisoare pentru oricine distribuie în spațiul public conținut mincinos despre realizările armetei ruse, chiar și pe TikTok.

Interzicând de facto libertatea de exprimare, Rusia asigură că „adevărul” poate fi comunicat doar în interpretarea acceptată de puterea de la Kremlin, distribuirea oricărui material care contravine narativului oficial, chiar și pe TikTok, constituind infracțiune ce poate fi penalizată cu amenzi usturătoare și chiar închisoarea.

„În contextul noii legi a „știrilor false” aplicabilă pe teritoriul Rusiei, nu avem de ales decât să suspendăm opțiunea de Live Stream și postarea de nou conținut pe platforma noastră de video sharing, în timp ce revizuim implicațiile acestei legi asupra siguranței utilizatorilor”, precizează reprezentanții TikTok într-un postare distribuită pe Twitter.

Totuși, utilizatorii pot folosi în continuare serviciul de mesagerie TikTok pentru a comunica prin mesaje instant, asta, dacă au suficientă încredere în securitatea platformei administrată de ByteDance, o companie cu legături în China, țară care și-a arătat deja sprijinul față de Rusia.

Vom continua să evaluăm circumstanțele în evoluție din Rusia pentru a determina când ne putem relua pe deplin serviciile, având ca prioritate siguranța”, notează TikTok.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult