Tweet-uri și repostări deja șterse de utilizatori, reapar pe Twitter din pricina unui bug

22.05.2023
Tweet-uri și repostări deja șterse de utilizatori, reapar pe Twitter din pricina unui bug

Tot mai mulți utilizatori descoperă că postări și tweet-uri redistribuite pe care le-au șters reapar în timeline-ul Twitter.

Presupusul bug se manifestă mai ales după ștergerea în masă a tweet-urilor vechi, gest făcut de unii utilizatori care vor să părăsească Twitter fără a-și închide efectiv contul deținut pe platformă. Astfel, cei care revin, așteptând să găsească un timeline curățat de tweet-uri vechi și repostări pe care le credeau șterse definitiv, descoperă cu surprindere că cel puțin o parte dintre acestea au fost restabilite.

Spre exemplu, un utilizator care și-a șters în luna noiembrie toate postările făcute pe Twitter de-a lungul timpului a vizitat vechiul său cont pe 17 mai, descoperind că 34000 dintre tweet-urile șterse au reapărut pe platformă.

O posibilă explicație pentru problemele semnalate ar putea fi folosirea unor servicii terțe, precum TweetDelete.net sau Redact), care facilitează ștergerea în masă a postărilor Twitter pentru utilizatorii care doresc acest serviciu. O altă cauză ar putea fi lipsa de sincronizare între serverele care găzduiesc rețeaua Twitter, cel puțin o parte dintre acestea fiind oprite/repornite sau relocate în ultimele luni. În acest scenariu, este posibil ca problema să fie mult mai răspândită, tweet-uri dispărând și reapărând în mod sporadic, fără știrea utilizatorilor.

De această dată cu intenție, administratorul Twitter anunță că pregătește ștergerea în masă a conturilor rămase inactive, împreună orice tweet-uri distribuite folosind identitățile respective.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult