Rețeaua Twitter, lăsată și mai vulnerabilă prin publicarea codului sursă. Elon Musk confirmă incidentul

27.03.2023
Rețeaua Twitter, lăsată și mai vulnerabilă prin publicarea codului sursă. Elon Musk confirmă incidentul
Foto: Profimedia Images

Probabil, răzbunarea unui fost-angajat concediat la ordinul noului CEO, Elon Musk, publicarea cel puțin parțială a codului sursă pe care este rulează platforma Twitter ar putea accelera găsirea de noi modalități pentru atacarea rețelei de microblogging.

Aparent, cineva a lăsat „la liber” codul pe care este bazată infrastructura rețelei Twitter încă acum câteva luni,  publicat pe GitHub, un serviciu dedicat sprijinirii comunității dezvoltatorilor software prin găzduirea de resurse accesibile în regim open-source.

Deși, nemarcat ca atare, codul sursă pentru rețeaua Twitter a avut cu siguranță suficient timp pentru a fi descoperit și descărcat, solicitarea trimisă pe cale juridică de compania lui Elon Musk fiind mai degrabă tardivă.

Conform lui Julian Moore, directorul echipei legale a Twitter, „porţiunile publicate fac parte din codul sursă al platformei Twitter şi al sistemelor interne”. Nu se ştie, momentan, cât timp a fost disponibil online codul, înainte ca Twitter să ceară îndepărtarea sa de pe site.

Vestea divulgării codului sursă apare după divulgarea unui email pentru uz intern, atribuit lui Elon Musk, în care acesta oferă angajaților „prime” sub formă de acțiuni la compania pentru care lucrează. Mesajul pare să confirme deprecierea companiei la aproximativ 20 miliarde dolari, reprezentând mai puțin de jumătate din suma de 44 miliarde dolari plătită anul trecut de Musk la preluarea Twitter. Din păcat, inițiativa gândită ca o promisiune de redresare a companiei ar putea fi zădărnicită de „sabotajul” comis pe GitHub.

Complicând și mai mult lucrurile, Musk a concediat mare parte din echipa ce ar fi putut contribui la prevenirea incidentelor de securitate, mult mai probabile odată cu divulgarea codului sursă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult