Twitter va dubla limita de caractere pentru mesaje

27.09.2017
Twitter va dubla limita de caractere pentru mesaje

Una dintre regulile fundamentale pentru utilizatorii Twitter este postarea de mesaje scurte şi foarte concise, transmiţând informaţia dorită fără a depăşi limita de caractere impusă. Însă această trăsătură definitorie pentru reţeaua de socializare pare că se va schimba în curând, administratorii Twitter plănuind dublarea limitei de caractere pentru postările publice.

Potrivit statisticilor interne furnizate de Twitter, aproximativ 9% dintre utilizatorii vorbitori de limbă engleză ating în mod frecvent limita de 140 caractere impusă pentru postările publice, având nevoie să editeze suplimentar textul mesajului pentru a „condensa” informaţia dorită.

Justificând prin faptul că seturile de caractere folosite de japonezi, coreeni şi chinezi pot transmite de până la două ori mai multă informaţie, administratorii Twitter au decis să lase acest avantaj şi pentru restul utilizatorilor, permiţând postarea mesajelor cu până la 280 de caractere.

Momentan, testată cu un grup restrâns de utilizatori, limita de 240 caractere ar urma să fie activată curând la nivelul întregii reţele. Prin această schimbare, administratorii Twitter speră să impulsioneze o mai mare participare a utilizatorilor, reţeaua de socializare numărând în prezent doar 328 milioane de utilizatori activi, faţă de aproximativ 2 miliarde utilizatori în reţeaua Facebook şi 800 milioane în reţeaua Instagram.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult