Twitter va securiza comunicațiile Direct Message folosind criptare end-to-end

19.11.2022
Twitter va securiza comunicațiile Direct Message folosind criptare end-to-end

Disponibilă de mult timp pe platforme rivale precum Signal, iMessage, WhatsApp și chiar Facebook Messenger, tehnologia de criptare a comunicațiilor prin mesaje instant va fi disponibilă și pentru utilizatorii Twitter care folosesc opțiunea Direct Message.

În prezent, cei care folosesc opțiunea Direct Message pentru a comunica prin mesaje instant cu alți utilizatori Twitter pot fi cu ușurință interceptați dacă folosesc rețele nesigure, cum ar fi WiFi-ul unui hotel.

Cu avantaje incontestabile în ce privește protejarea schimburilor de mesaje, tehnologia de criptare end-to-end vine activată în mod implicit pentru majoritatea platformelor de mesagerie, Facebook Messenger reprezentând singura excepție notabilă, unde de opțiunea de criptare trebuie bifată manual pentru fiecare sesiune de chat.

Chiar dacă Twitter nu a avut niciodată opțiune pentru criptare end-to-end care să funcționeze cu sesiunile Direct Message, au existat informații cum că această facilitate era în curs de implementare încă din anul 2018.

Având în vedere haosul creat de concedierea sau plecarea în masă a angajaților, pare greu de crezut că Twitter va face acest pas în viitorul foarte apropiat, însă cu siguranță ar fi o îmbunătățire majoră, ce ar spori încrederea utilizatorilor în serviciile platformei condusă de Elon Musk. Totodată, criptarea end-to-end ar putea fi necesară pentru alte funcții nou pregătite pentru abonații Twitter Blue.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult