Twitter reintroduce insigna „official”… din nou. Oprește abonamentele cu verificare automată Blue

12.11.2022
Twitter reintroduce insigna

Ultimele două săptămâni, de când Elon Musk a intrat cu o chiuvetă în sediul Twitter pentru a prelua controlul companiei, au reprezentat o perioadă de haos constant pentru compania de socializare. În această perioadă, Musk a concediat jumătate din personal, a chemat o parte înapoi, a introdus un sistem de verificare contra-cost și l-a eliminat, a adus noi insigne de verificare gratuită, le-a scos și le-a adus înapoi iar noul proprietar amenință angajații chiar și cu falimentul companiei. Toate deciziile luate în ultima săptămână au fost anulate și reluate din nou.

Haosul de la Twitter continuă

După ce Twitter a introdus verificarea prin Twitter Blue, adică afișarea unei bife albastre pentru oricine plătește abonamentul de 8 dolari pe lună, mai multe conturi false au început să plătească pentru a imita conturi reale ale unor brand-uri, companii sau personalități publice.

În urma acestor acțiuni, Twitter a introdus insigna „official” pentru conturile reale, după care a eliminat-o la mai puțin de 24 de ore după lansare. Acum însă, anumite conturi au primit din nou această insignă, fără nicio explicație. Se pare că aceste conturi sunt verificate manual de către angajații Twitter.

De asemenea, pentru a evita realizarea unor noi conturi false cu verificare, Twitter oprește momentan posibilitatea de înscriere a abonamentelor Twitter Blue.

Rămâne de văzut când și în ce formă se va întoarce Twitter Blue și care va fi strategia pe termen lung pentru verificarea identității utilizatorilor. Oricare ar fi strategia internă a companiei însă, aceasta ar putea fi în oricare moment deraiată de deciziile impulsive ale noului proprietar și CEO Twitter, Elon Musk.

Miliardarul spune că ia în calcul și declanșarea procedurilor de faliment al companiei, la doar câteva zile după ce a plătit 44 de miliarde de dolari americani.

sursa: The Verge, 2

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult