Urmând exemplul Apple Store, Google va deschise propriile magazine retail

18.02.2013
Urmând exemplul Apple Store, Google va deschise propriile magazine retail

Telefoane Nexus 4 la preţul recomandat de producător, ochelarii inteligenţi Google Glasses, tablete Nexus 7 şi Nexus 10 care chiar pot fi găsite în stocul magazinului – toate acestea s-ar putea materializa până la finalul acestui an, odată cu deschiderea primelor magazine Google Store.

Urmând exemplul Apple Store şi Microsoft Store, Google va deschise propriile magazine retail până la finalul acestui an

Dacă până acum Google a recurs la marile centre comerciale pentru deschiderea unor secţiuni dedicate comercializării produselor propriii, noile puncte de desfacere Google Store vor fi magazine retail în toată puterea cuvântului, mai mari şi cu ofertă de produse mult diversificată, realizate în stilul magazinelor Apple Store şi Microsoft Store. Prezentate ca destinaţii de sine stătătoare, în care utilizatorii pot vedea în acţiune şi încerca produsele Google, noile magazine Google Store vor oferi un mediu de desfacere aflat sub controlul deplin al companiei.

Aparent, idea deschiderii unor magazine Google Store a apărut din nevoia pentru un spaţiu de prezentare adecvat pentru produsele companiei – ochelarii Google Glasses în mod special – care să ofere utilizatorilor şansa să încerce personal noile invenţii înainte de a cumpăra. Ţinând cont de faptul că ochelarii Google Glasses vor costa 1500 dolari la momentul lansării, prezenţa unui spaţiu de prezentare în care să poată fi puse în valoare toate calităţile produsului este absolut necesară pentru eforturile de promovare.

Din păcate în afara marilor centre urbane din StateleUnite şi regiuni privilegiate de pe Continentul European, unde primele magazine Google Store îşi vor deschide porţile în preajma sărbătorilor de iarnă, sunt puţine şase să vedem deschise şi alte magazine mai devreme de anul viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult