Vladimir Putin este după gratii… în Google Street View

13.07.2022
Vladimir Putin este după gratii... în Google Street View

Mulți oameni din Vest își doresc să îl vadă după gratii pe președintele rus Vladimir Putin, pentru războiul declanșat de acesta în Ucraina, dar și pentru multe alte acțiuni din trecut ale liderului autoritar de la Kremlin. Între timp, aceștia își pot face o idee cum i-ar sta într-o celulă de închisoare pe platforma Google Street View.

Imaginile apar în turul virtual al unei închisori din Lituania, un fost stat sovietic care astăzi se află „la cuțite” cu Federația Rusă. Proiectul a fost realizat de biroul de turism Go Vilnius în colaborare cu Google Maps.

Citește și: Motivul pentru care Rusia nu a trimis în Ucraina mândria aviației sale, Su-57 „Felon”

Utilizatorii de internet pot explora Închisoarea Lukiskes din capitala Vilnius. Aceasta a fost transformată într-un spațiu cultural – cu baruri, grădini interioare și expoziții – care găzduiește peste 350 de creatori și artiști. Acolo au fost filmate inclusiv scene din serialul „Stranger Things”. În aceste condiții complexul, care nu mai funcționează ca spațiu de detenție din 2019, a devenit o atracție turistică importantă.

Cei care se aventurează virtual pe coridoarele închisorii au parte de o surpriză. Într-o celulă dau peste un carton care îl reprezintă la mărime reală pe președintele rus. Creația îi aparține artistului Elijas Slezas.

Cetățenii din Lituania au protestat vehement împotriva războiului din Ucraina. Recent, statul baltic a impus mai multe sancțiuni pentru Kaliningrad. Printre acestea se numără interzicerea tranzitului de bunuri către și dinspre exclava rusă.

Îl puteți vedea pe Putin la pușcărie, în Street View, aici.

Citește și: Google Maps poate afișa acum și valoarea taxelor de drum, ajutându-te să alegi rute mai puțin costisitoare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult