WhatsApp a fost „locul” de întâlnire preferat în noaptea de revelion

04.01.2021
WhatsApp a fost „locul” de întâlnire preferat în noaptea de revelion
Foto: pixabay.com

WhatsApp a atins un nou record de utilizatori, nu mai puțin de 1.4 miliarde sesiuni de apeluri video și audio fiind intermediate între utilizatorii care au ales să păstreze distanțarea socială și în noaptea de revelion.

Rețeaua de socializare multiplatformă deținută de Facebook  a înregistrat o creștere cu aproximativ 50% a numărului de apeluri audio/video, comparat perioadei similare de anul trecut. O creștere similară a gradului de utilizare a fost raportată și pentru aplicația Facebook Messenger, care a intermediat aproape de două ori mai multe apeluri video de grup în comparație cu media zilnică. Au existat, de asemenea, 55 de milioane de transmisii live pe Facebook și Instagram în întreaga lume.

„În martie 2020, primele zile ale pandemiei au produs creșteri ale traficului de câteva ori mai mare decât de Revelion – nivel care a fost păstrat luni întregi”, a declarat Caitlin Banford, managerul programului tehnic Facebook. „În culise, Facebook Engineering s-a reunit pentru a îmbunătăți eficiența și a face infrastructura noastră mai rezistentă.”

Funcționarea fără sincope în noaptea de Revelion și găzduirea unui număr record de utilizatori este o dovadă că lunile de testare și consolidare a infrastructurii WhatsApp pentru a face față utilizării crescute în vremuri de pandemie a dat rezultate.

„Anul acesta, Revelionul arăta mult diferit și aveam echipe de ingineri veghind asupra tuturor aplicațiilor Facebook, gata să remedieze orice problemă.”

Impusă din necesitate, distanțarea socială a transformat WhatsApp într-un instrument esențial de comunicare. Din păcate, în ciuda optimismului afișat la final de an, focurile de artificii aprinse peste bulevarde pustii și presiunea uriașă resimțită de principalele platforme de comunicare online creionează o realitate mult diferită, în care problemele lăsate de anul abia încheiat sunt departe de rezolvare. Deocamdată, putem doar spera ca petrecerile pe WhatsApp să rămână nu mod de viață și în 2021, perspectivele la început de an nefiind tocmai încurajatoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult