Veste proastă pentru fanii WhatsApp care așteptau să seteze același cont pe mai multe dispozitive

27.06.2021
Veste proastă pentru fanii WhatsApp care așteptau să seteze același cont pe mai multe dispozitive
Foto: pixabay.com

Deși zvonurile privind activarea suportului multi-device în rețeaua WhatsApp păreau foarte încurajatoare, Facebook vine să tempereze așteptările, noi dezvăluiri arătând că funcționalitatea va fi sever limitată, cel puțin la început.

Astfel, deși vei putea seta contul tău de WhatsApp și pe alte dispozitive pentru acces convenabil la serviciile platformei de socializare, funcționalitatea multi-device pare să excludă dispozitive smartphone.

Spre exemplu, vei putea accesa de pe alte dispozitive contul tău  folosind interfața WhatsApp Web, WhatsApp Desktop, însă nu vei putea același cont și din aplicația instalată pe un al doilea smartphone. De asemenea, de un tratament privilegiat au parte și dispozitivele Facebook Portal, de tip smart display.

În formula pregătită de Facebook, dispozitivele suportate vor putea fi asociate contului de WhatsApp setat deja cu un smartphone recunoscut, fără ca mecanismul ce prevede dezasocierea smartphone-ului anterior la autentificarea unui telefon nou să fie de fapt ridicat.

Singura speranță rămasă ar fi ca această limitare să fie de fapt una temporară, ce ar putea fi ridicată în urma etapei inițiale de testare.

Vestea bună este că odată ce ai autentificat un dispozitiv secundar, nu vei mai avea nevoie de smartphone-ul tău principal pentru a comunica pe WhatsApp. Astfel, deși poți conecta până la patru dispozitive suplimentare, un al doilea smartphone nu se poate număra printre acestea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult