WhatsApp activează autentificarea pe bază de amprentă în clientul web pentru desktop

28.01.2021
WhatsApp activează autentificarea pe bază de amprentă în clientul web pentru desktop

Criticat pentru impunerea unor politici prea relaxate pentru administrarea datelor colectate despre utilizatorii, WhatsApp încearcă să-și spele imaginea sporind nivelul de securitate oferit la folosirea interfeței web.

WhatsApp adaugă suport fingerprint unlock în clientul web și cel pentru desktop, funcționalitate deja disponibilă în aplicațiile pentru iOS și Android.

Anticipând noi speculații vizând eventuale intenții ascunse, administratorul WhatsApp precizează că datele biometrice vor rămâne stocate în memoria locală a dispozitivului. Tot local este procesată și semnătura amprentei, autentificarea fiind gestionată fără încărcarea de date pe serverele WhatsApp.

”Autentificarea este gestionată de sistemul de operare al dispozitivului dvs. utilizând datele biometrice stocate acolo. WhatsApp nu poate accesa informațiile biometrice stocate de sistemul de operare al dispozitivului dvs”.

La finalul anului trecut, WhatsApp a adăugat în interfața web și suport pentru apeluri de voce și video, permițând posesorilor de PC-uri să răspundă la apeluri și să participe la sesiuni de conferință fără a comuta mai întâi la un smartphone sau tabletă.

WhatsApp web

Îmbunătățirea adusă clientului web vine după examinarea politicilor WhatsApp referitoare la gestionarea datelor colectate despre utilizatori, temerile privind eventuale intenții ascunse din partea administratorului Facebook motivând deja milioane de utilizatori să caute alternative. Servicii de mesagerie precum Signal și Telegram au contorizat creșteri spectaculoase a numărului de utilizatori, suficient de mult cât să stârnească panică în tabăra WhatsApp.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult