WhatsApp renunță la încă o limitare pentru utilizatorii care se conectează de pe mai multe dispozitive

08.11.2021
WhatsApp renunță la încă o limitare pentru utilizatorii care se conectează de pe mai multe dispozitive
Foto: Profimedia Images

WhatsApp renunță la condiția de a avea telefonul permanent conectat la internet, pentru a avea conversațiile sincronizate pe celelalte dispozitive asociate contului de utilizator.

Promisă încă din luna iulie, noua concesie adresată utilizatorilor care se conectează pe WhatsApp de pe mai multe dispozitive simultan vine sub forma unei setări opționale, care trebuie mai întâi bifată în aplicația pentru smartphone. Anterior, cei care doreau să acceseze serviciile WhatsApp din interfața pentru desktop trebuiau să se asigure nu doar că au contul deja autentificat în aplicația de mobil, ci și că smartphone-ul respectiv este pornit și conectat permanent la internet.

Presupunând că telefonul a fost actualizat deja prin instalarea celei mai recente versiuni de WhatsApp, noua setare ar trebui să apară în tab-ul Linked devices. Odată ce este bifată, WhasApp va deconecta toate dispozitivele conectate anterior, pe care va trebui să le reconectezi urând instrucțiunile afișate în aplicație.

Deocamdată, funcționalitatea testată timp de câteva luni la stadiul beta rămâne cu limita de patru dispozitive atașate simultan contului de WhatsApp, de care însă majoritatea utilizatorilor probabil că nu vor fi deranjați. Important de știut, nu poți face această ajustare dacă aplicația WhatsApp rulează pe tabletă (trebuie neapărat ca dispozitivul principal să fie un smartphone). În plus, dacă telefonul principal este un iPhone, atunci nu vei putea curăța sau șterge conversațiile de pe celelalte dispozitive sincronizate.

Din motive de securitate, dispozitivele asociate sunt deconectate automat dacă nu intri pe WhatsApp folosind aplicația instalată pe telefonul principal, timp de peste 14 zile. În acest caz, va trebui să repeți procedura de asociere pentru fiecare dispozitiv în parte.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult