WhatsApp va bloca realizarea capturilor de ecran pentru pozele trimise folosind opțiunea View Once

05.10.2022
WhatsApp va bloca realizarea capturilor de ecran pentru pozele trimise folosind opțiunea View Once

După ce a introdus funcția Disappearing Messages, WhatsApp adaugă acum și opțiunea View Once pentru trimiterea de poze care pot fi vizualizate o singură dată, aplicația blocând salvarea locală sau duplicare prin capturi de ecran .

Anterior, chiar și bifând setarea care împiedica salvarea conversației în istoricul WhatsApp nu puteai fi sigur că persoana aflată la celălalt capăt nu-și creează propriile „dovezi”, generând capturi de ecran cu mesajele sau pozele afișate. Deși este o problemă evidentă, soluția nu este chiar ușor de găsit, fiind necesară și o colaborare strânsă cu dezvoltatorii platformelor mobile suportate. Cât despre soluția de compromis – alertarea expeditorului despre realizarea unei capturi de ecran de către persoana aflată la celălalt capăt, abordarea poate doar să alimenteze o eventuală discuție în contradictoriu, fără a împiedica acțiunea respectivă.

Însă bifând opțiunea View Once, curând vei putea proteja atât mesajele cât și pozele trimise, destinatarul fiind împiedicat să realizeze capturi de ecran care să surprindă ecranul de conversație WhatsApp. Implementarea ar putea fi asemănătoare soluțiilor tehnice adoptate deja cu unele aplicații de tip Home Banking, însemnând că fereastra mesajului va fi delimitată vizual ca și spațiu protejat, iar conținutul redat fără ajutorul funcțiilor de accelerare grafică, derularea părând ceva mai lentă decât în mod obișnuit.

Momentan, suportul pentru opțiunea View Once a fost identificat doar în codul versiunii de iOS a clientului WhatsApp, rămânând de văzut dacă noua funcționalitate va fi adăugată simultan și pentru utilizatorii de Android.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult