WhatsApp va permite editarea mesajelor deja trimise

01.06.2022
WhatsApp va permite editarea mesajelor deja trimise

În ciuda controverselor recente, WhatsApp rămâne cel mai popular serviciu de mesagerie din lume, folosit pe peste un miliard de oameni în fiecare zi.

Cu implicații majore pentru modul în care utilizatorii WhatsApp tratează mesajele trimise sau primite, vestea că platforma va permite în curând editarea oricărui mesaj deja trimis este exact genul de schimbare ce ar putea ridica noi controverse. Ce-i drept, WhatsApp oferea deja posibilitatea ștergerii mesajelor trimise, lăsând în urmă doar un marcaj, informând destinatarul că mesajul respectiv a fost șters de expeditor.

Din punct de vedere practic, noua opțiune pentru editare va funcționa ca o alternativă la ștergerea completă și eventual, retrimiterea mesajului respectiv, permițând autorului să-și corecteze eventuale greșeli ortografice. Cu siguranță, mesajele WhatsApp editate vor fi marcate corespunzător, însă de aici pornesc de fapt controversele. Probabil că nu toți utilizatorii vor observa aceste marcaje, dând ocazia expeditorului să altereze conținutul mesajului.

Pentru a limita folosirea abuzivă a funcție de editare, WhatsApp ar putea restrânge fereastra de timp în care mesajele trimise pot fi revizuite. Spre exemplu, alte platforme online stabilesc această limită la 48 de ore, evitând situațiile în care utilizatorii intervin cu rea intenție pentru editarea unor conversații mai vechi.

Deocamdată, se pare că noua funcționalitate se află la stadiul experimental, indiciile despre pregătirea unei funcții de editare apărând doar în mostre de cod inactiv strecurate în aplicația WhatsApp pentru mobil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult