YouTube adaugă „veselie” butonului Like. Din păcate, nicio o veste despre umilul Dislike

26.04.2022
YouTube adaugă „veselie” butonului Like. Din păcate, nicio o veste despre umilul Dislike

Continuând ofensiva împotriva „haterilor” care îndrăznesc să dezaprobe conținutul de slabă calitate prin folosirea butonului Dislike, YouTube transformă butonul Like într-un foc de artificii virtual, recompensând pe oricine alege să-l folosească prin afișarea unor efecte vizuale sugestive.

Pusă în seama ”nevoii de a crea un mediu respectuos și inclusiv” pentru toți creatorii YouTube, decizia Google pentru ignorarea părerilor negative prin ascunderea numărului de Dislike-uri a stârnit o adevărată furtună în comunitatea YouTube, utilizatorii platformei acuzând Google că pune profitul pe primul loc prin încurajarea conținutului de calitate îndoielnică, înlăturând principalul factor de descurajare împotriva cestuia.

Noua animație care promovează folosirea butonului Like este afișată deocamdată doar din interfața aplicației YouTube pentru Android și iOS, campania de testare derulată cu un număr restrâns de utilizatorii având deja aproximativ o lună de la debut. Elementul distinctiv este afișarea unei animații de tip „confeti”, ce apare doar la activarea butonului respectiv.

Deși, oarecum amuzantă, noua animație este în contradicție cu stilul minimalist și destul de sobru al interfeței YouTube, schimbarea operată de Google părând să pregătească și alte modificări gândite să atragă utilizatori de la platformele rivale (ex. TikTok).

Deși, noua animație nu este la fel de disruptivă precum ascunderea numărului de dislike-uri, modul în care aceasta promovează folosirea butonului Like vine doar să reconfirme direcția indicată de prima măsură, în sensul acordării cât mai multor aprecieri pozitive, justificate sau nu. În funcție de impresiile obținute în etapa de experiment, este plauzibil că butonul Like să devină mult mai colorat și în interfața YouTube pentru desktop, rămânând de văzut dacă o

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult