YouTube înlocuieşte adnotările inserate în filmuleţele redate pe mobil cu cartonaşe interactive

17.03.2015
YouTube înlocuieşte adnotările inserate în filmuleţele redate pe mobil cu cartonaşe interactive

Introdus în urmă cu mai mulţi ani, suportul pentru suprapunerea de adnotări peste clipul video aflat în redare oferă creatorilor de conţinut o modalitate facilă pentru a furniza informaţii suplimentare despre acesta, precum şi link-uri către conţinut suplimentar. Începând de astăzi, aplicaţia YouTube pentru dispozitive mobile înlocuieşte sistemul de adnotări cu un nou produs numit ˝Cards˝.

YouTube înlocuieşte adnotările inserate în filmuleţele redate pe mobil cu cartonaşe interactive

Oferit cu o interfaţă scalabilă, proiectată pentru a funcţiona pe mai multe dimensiuni de ecran, inclusiv cele instalate pe dispozitive mobile, ˝Cards˝ este descris drept o ˝evoluţie a sistemului de adnotări˝, care preia rolul produsului anterior, oferind utilizatorilor mai multă informaţie şi acces la conţinut relevant.

Inspirate de servicii ca Google+ şi Google Now, noile cartonaşe apar mai întâi în colţul dreapta-sus a ecranului, sub forma unui simbol ce poate activat cu o simplă atingere. În varianta actuală, sunt incluse 6 tipuri de cartonaşe, disponibile la accesarea noului tab ˝Cards˝ prezent în Video Editor. Cartonaşele aplicate sunt vizibile atât pe dispozitive mobile, cât şi din interfaţa pentru desktop. Pe a le folosii, dezvoltatorii nu trebuie decât să furnizeze o adresă URL dintr-o listă de site-uri eligibile, iar în funcţie de tipul cartonaşului vor putea insera o imagine, titlu sau îndemn.

La prima afişare, cartonaşele apar timp de câteva secunde sub forma unui teaser, pe care utilizatorii pot da click pentru accesarea directă a conţinutului. Acest teaser poate fi ignorat, dispărând în cele din urmă dacă continuăm vizionarea neîntrerupt. În plus, pe toată durata redării este afişat un simbol grafic pe care utilizatorii pot da click pentru a inspecta întreaga listă de cartonaşe disponibile pentru clipul respectiv.

YouYube precizează că în afara experienţei vizuale mai bogată, sistemul de cartonaşe va fi în timp optimizat pentru a afişa selectiv numai acele teasere şi cartonaşe relevante pentru utilizator, alese în funcţie de obiceiurile sale de vizionare, performanţa si tipul dispozitivului folosit pentru redare.

În plus, noul sistem de cartonaşe include funcţie pentru raportarea parametrilor de performanţă către YouTube Analitics şi va fi disponibil inclusiv pentru evenimente Live Stream.

Actualul sistem de adnotări nu va fi înlăturat imediat, YouTube dorind să asigure mai întâi că noul sistem de cartonaşe poate oferi cel puţin întreaga funcţionalitate a celui dintâi, mizând pentru asta şi pe contribuţia comunităţii YouTube.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult