YouTube Music oferă de acum și recomandări pentru Albume de ascultat, auto selectate pe baza preferințelor de ascultare

20.05.2023
YouTube Music oferă de acum și recomandări pentru Albume de ascultat, auto selectate pe baza preferințelor de ascultare

YouTube Music extinde sistemul de recomandări până acum centrat pe melodii individuale pentru a sugera și Albume publicate de artiștii preferați.

Resimțind tot mai mult concurența unor alternative precum Spotify, Google îmbunătățește experiența oferită utilizatorilor YouTube Music introducând o nouă secțiune cu recomandări de Albume, auto-selectate de algoritmii platformei pe baza preferințelor de ascultare observate anterior. Prezent atât în versiunea web, dar și aplicația de mobil, secțiunea „Recommended Albums” apare chiar în homepage-ul YouTube Music, luând forma unui carusel cu derulare orizontală în care Albumele artiștilor preferați apar sub formă de cartonașe, ilustrate cu poza de copertă și numele compilației respective.

Asemănătoare secțiunii Recommended Playlist, selecțiile de la categoria Abums ar putea ajuta utilizatorii să descopere și alte melodii mai puțin cunoscute ale artiștilor preferați, pornind de la melodiile celebre care se regăsesc în albumele respective.

Recent, Google a adus și alte îmbunătățiri pentru YouTube Music, cum ar fi o nouă secțiune cu Podcast-uri, funcție Share îmbunătățită pentru a te ajuta să-ți împărtășești mai ușor obiceiurile de ascultare cu prieteni și cunoscuți, precum și o funcție real-time lyrics (nelansată oficial) care te va ajuta să înveți sau să fredonezi după versurile melodiilor preferate.

Deși pare îmbunătățiri minore, recomandările de artiști, albume sau playlist-uri de ajută să descoperi melodii de care altfel nu ai fi aflat prea curând. De partea sa, Google își consolidează astfel o bază de utilizatori fideli, care au mai puține motive să se gândească la o alternativă YouTube Music.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult