YouTube testează o versiune de interfață cu mai puțin roșu

21.12.2022
YouTube testează o versiune de interfață cu mai puțin roșu

Folosită încă de la debutul YouTube în anul 2005, culoarea roșie reprezintă o parte esențială a identității platformei de video sharing, la care Google nu poate renunța pur și simplu.

Trecută prin numeroase revizii și modernizări, interfața YouTube nu a renunțat niciodată la elementele cu adevărat distinctive, precum logo-ul caracteristic și culoarea roșie folosită pentru evidențierea funcțiilor esențiale, cum ar fi butonul pentru ajustarea rezoluției video bun și bara de progres. Asta nu a fost niciodată o problemă cu interfața clasică YouTube, însă odată cu introducerea Dark Mode elementele roșii nu s-au mai potrivit la fel de bine.

Încercând să rezolve problema nuanțelor prea stridente de roșu din interfața Dark, YouTube testează unele variații de culoare pentru bara de progres video din aplicația sa pentru Android, mergând spre un aspect desaturat. Astfel, în noua versiune de interfață bara de progres apare complet gri, devenind roșie doar dacă interacționezi cu comenzile playerului.

Bara de progres gri este afișată doar cu interfața Dark, ajutând la o experiență de vizionare mai relaxantă prin armonizarea paletei de culori. În schimb, pentru interfața Light YouTube a decis păstrarea elementelor de culoare roșie, care arată pur și simplu mai bine pe fundalul alb.

Chiar și în Dark Mode, bara de progres în culoare gri nu apare în modul landscape, deoarece interfața de redare oricum comută în modul full-screen după câteva secunde. Deocamdată, paleta de culori nu se schimbă în nicio altă parte a interfeței, YouTube păstrând elementele distinctive cu care ne-am obișnuit.

Momentan, noua versiune a interfeței YouTube Dark este afișată doar în aplicația de Android, pentru un mic număr de utilizatori incluși în grupul de testare. Probabil că modificarea va fi inclusă într-un pachet mai amplu de îmbunătățiri, pe care administratorul platformei le va anunța la momentul potrivit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult