YouTube vrea să transforme filmările de amatori în capodopere

22.03.2012
YouTube vrea să transforme filmările de amatori în capodopere

În curând am putea scăpa de filmuleţele mişcate şi neclare, ce dau atâtea dureri de cap când încercăm să le vizionăm.

YouTube

Alături de setul de filtre şi unelte pentru editarea filmuleţelor încărcate pe YouTube, în curând vom putea aplica şi o opţiune pentru stabilizarea filmărilor mişcate, greu de evitat pentru utilizatorii de telefoane mobile şi chiar unii posesori de camere video ieftine.

Împreună cu algoritmul de stabilizare a imaginii mai sunt aplicate şi filtre pentru corecţia culorilor şi rectificarea problemelor de expunere, rezultatul final fiind secvenţe video de mai bună calitate şi mai plăcut de vizionat decât până acum.

Procesarea suplimentară a filmuleţelor va disponibilă numai prin interfaţa desktop a serviciului YouTube, accesibilă la folosirea unui browser web. Totuşi, dacă secvenţele video au fost încărcate direct de pe telefonul mobil sau tabletă, utilizatorii vor fi întrebaţi dacă vor să aplice filtre suplimentare de procesare pentru îmbunătăţirea calităţii imaginii cu prima ocazie în care accesează versiunea desktop a portalului YouTube .

Cu ajutorul noului set de filtre, Google încearcă să obţină o îmbunătăţire a calităţii video în ansamblu pentru filmuleţele încărcate pe YouTube, atacând mai ales categoria extrem de numeroasă a filmuleţelor realizate la nivel de amator.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult