Cel mai ieftin ROG Ally ar putea fi mai ieftin decât cel mai scump Steam Deck

29.04.2023
Cel mai ieftin ROG Ally ar putea fi mai ieftin decât cel mai scump Steam Deck

Informațiile disponibile despre ROG Ally pe căi oficiale confirmă faptul că noua consolă portabilă de la ASUS este extrem de performantă, mai ales când este comparată cu Steam Deck de la Valve, cel mai popular dispozitiv de acest gen din piață. Având în vedere aportul de performanță, ne-am fi așteptat ca prețul să fie semnificativ mai mare decât ceea ce afirmă zvonurile de pe internet.

ROG Ally în varianta cu procesor Ryzen Z1 ar putea fi mai ieftin decât Steam Deck de 512 GB

Recent am aflat din surse cu reputație bună în zona de „leaking” că modelul ROG Ally cu procesorul superior, AMD Ryzen Z1 Extreme, echipat cu 16 GB DDR5 și 512 GB stocare pe SSD, va porni de la un preț de 699 dolari americani, adică cu doar 50 de dolari în plus față de un Steam Deck cu 512 GB stocare, dar cu un procesor din generație mai veche, mai puțin performant și cu un ecran cu rezoluție scăzută și refresh rate la 60 Hz.

Deja modelul Ally cu Z1 Extreme ar putea fi foarte atractiv, însă acum aflăm că varianta de bază a dispozitivului, cu proceor Z1 „standard” și doar 256 GB stocare pe SSD, ar putea fi chiar mai ieftin decât cel mai scump model Steam Deck. La 599 dolari, acesta ar fi cu doar 70 de dolari mai scump decât modelul Steam Deck cu 256 GB,  și cu 50 dolari mei ieftin decât cel cu 512 GB, în timp ce procesorul Ryzen Z1 oferă un GPU cu performanță mai mare și un CPU cu mai multe nuclee.

Informațiile vin de la SnoopyTech, cel care a dezvăluit și prețul variantei de top, și au fost confirmate de Roland Quandt de la WinFuture. Ambii par să aibă surse în zona magazinelor retail care confirmă aceste prețuri.

Ne așteptam la prețuri semnificativ mai mari pentru ROG Ally, însă parteneriatul cu Microsoft ar putea fi cel care ține și prețurile mai jos. Având în vedere că dispozitivul este echipat cu Windows 11 din fabrică și include un abonament pe trei luni pentru Game Pass Ultimate, este posibil ca o parte din costuri să fie susținute financiar de Microsoft, pentru a atrage utilizatori noi către serviciile sale.

via The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult