Netflix oferă acum și jocuri video de mobil în abonamentul de streaming video

27.08.2021
Netflix oferă acum și jocuri video de mobil în abonamentul de streaming video

Netflix a pornit oficial primul test pentru integrarea jocurilor video în platforma de streaming pentru filme și seriale. Pentru început, utilizatorii din Polonia care folosesc Android au acces la o nouă secțiune în cadrul aplicației pentru mobil, de unde pot accesa două jocuri gratuit, incluse în abonamentul lor pentru filme. Acestea sunt în continuare descărcate din Google Play Store, dar nu trebuie să fie plătite separat pentru a putea fi jucate.

Jocurile de la Netflix sunt incluse direct în aplicația principală, printre filme și seriale

Conform anunțului Netflix, acesta este doar primul test, ambițiile companiei în acest domeniu fiind mult mai mari pentru viitor. Primele două jocuri care pot fi accesate pe mobil pe baza abonamentului Netflix sunt cele două jocuri bazate pe serialul Stranger Things: Stranger Things 1984 și Stranger Things 3. Jocurile apar în lista de conținut la fel ca alte filme și seriale, iar pagina fiecăruia oferă fie butonul de instalare, dacă nu ai deja jocul instalat, fie butonul de pornire.

Instalarea se face însă tot din Google Play Store, Netflix oferind doar un link special prin intermediul căruia poți accesa o versiune pentru care nu trebuie să plătești a jocului. Mai mult, pentru a se asigura că oferă o experiență de joc plăcută, Netflix promite ceva similar cu ceea ce am văzut din partea Apple pe Apple arcade: jocurile nu vor include reclame și nu vor permite cumpărături extra in-game. Totul este inclus gratuit pe baza abonamentului Netflix, de la jocuri la accesul la conținutul extra.

Se pare că pentru viitor, Netflix pregătește nu doar o selecție mai mare de jocuri pe care să o ofere pentru jucătorii de mobil, ci și posibilitatea de a juca titluri prin intermediul aplicației principale, în format streaming, așa cum este deja posibil pe platforme precum PlayStation Now, Xbox Game Streaming, GeForce Now sau Google Stadia.

Probabil că aceste capabilități vor fi în curând lansate și în alte regiuni.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult