Patru porci au învățat să joace un joc video

12.02.2021
Patru porci au învățat să joace un joc video

O echipă de cercetători a învățat patru porci să joace jocuri video. Animalele – Hamlet, Omelette, Ebony și Ivory – s-au descurcat neașteptat de bine.

Porcii au fost învățați mai întâi cum să manevreze un joystick cu râturile. Ulterior, animalele au fost învățate să joace jocul video rulat pe un monitor în fața lor. Porcii, care sunt unele dintre cele mai inteligente animale din lume, au realizat rapid că există o legătură între joystick și cursorul de pe ecran.

Hamlet, Omelette, Ebony și Ivory au primit recompense de fiecare dată când s-au descurcat bine în joc. Cercetătorii au descoperit și că porcii au răspuns pozitiv la încurajările verbale.

Rezultatele sunt remarcabile pentru porci, animale cu dexteritate limitată și vedere slabă de aproape. Mai departe, cercetătorii doresc să vadă dacă simbolurile și computerele pot fi folosite pentru a comunica cu aceste animale.

Aceste experimente ar putea schimba atitudinea față de porci

Jocul folosit în experiment a fost dezvoltat inițial de NASA pentru maimuțe.

Studiul, condus de cercetătoarea Candace Croney, a fost publicat în jurnalul Frontiers in Psychology și ar putea influența atitudinea față de porci, care reprezintă o importantă sursă de hrană pentru oameni.

În 2020 au fost produse pentru consumul uman, la nivel global, 94,33 de milioane de tone metrice de carne de porc, potrivit Statista.

Sursa: Go4games

CITEȘTE ȘI:

Studiu: iPhone 12 poate fi periculos pentru persoanele care au implanturi de tip pacemaker

Nu-i pentru cei care suferă de entomofobie. Google a adăugat insecte la colecția sa de animale 3D

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult