Nu-i pentru cei care suferă de entomofobie. Google a adăugat insecte la colecția sa de animale 3D

29.07.2020
Nu-i pentru cei care suferă de entomofobie. Google a adăugat insecte la colecția sa de animale 3D

Google a adăugat zeci de insecte în colecția sa de animale 3D, care includea deja dinozauri și mamifere.

„Gângăniile” pot fi văzute prin intermediul realității augmentate (AR) direct din aplicația Google Search.

Cei care caută informații despre Hercules beetle/Gândacul lui Hercule, de exemplu, pe un dispozitiv mobil și apăsă pe butonul „View in 3D” / „Vizualizați în 3D”, pot vedea un model 3D al gândacului.

În total sunt 23 de insecte care pot fi văzute în aplicație, la dimensiune naturală sau mai mari, pentru a fi studiate în detaliu. Utilizatorii pot roti animalele sau realiza clipuri video cu ele prin apăsarea butonului pentru record (cercul alb din partea de jos a ecranului).

Utilizatorii de Android pot asculta și zgomotele scoase de insecte

Printre cele 23 de insecte disponibile se mai numără gândacul rinocer, molia Atlas attacus (care poate avea o anvergură a aripilor de până la 26 cm), călugărița și mai multe specii de cicade.

Pe Android, utilizatorii pot auzi și zgomotele pe care le scot animalele. Lista dispozitivelor cu Android și iOS care pot fi folosite pentru a vedea animalele poate fi găsită aici (trebuie să ofere suport pentru ARCore).

Dacă insectele sunt prea fioroase pentru tine, poți vedea dinozauri 3D, tot în aplicația Google Search. Printre cei disponibili se numără Tyrannosaurus Rex, Triceratops și Stegosaurus.

Via The Verge

CITEȘTE ȘI:

O larvă a început să folosească plastic pentru cochilie, iar efectele pot fi profunde

Plasa de pescuit „fantomă” ucide sute de animale marine

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult