Pokemon Go nu va mai rula pe aceste telefoane Android și iOS

01.09.2020
Pokemon Go nu va mai rula pe aceste telefoane Android și iOS

Pokemon Go va renunța din această toamnă la încă o serie de dispozitive cu Android și iOS. Cei care folosesc modelele afectate nu vor mai putea să acceseze acest joc în viitorul apropiat, iar compania Niantic le oferă un timp de răgaz de câteva săptămâni. În acest timp, aceștia vor putea să poată face upgrade la un nou model de telefon sau să își încheie socotelile cu acest titlu.

Pokemon GO nu va mai rula pe Android 5 sau pe versiuni mai vechi de iOS

Contul de Twitter Pokemon Go a făcut un anunț prin care notifică jucătorii că începând din luna octombrie, după lansarea unui nou update, jocul nu va mai rula pe anumite modele de smartphone-uri. Pe partea Android, este vorba strict despre dispozitive echipate cu Android 5, deci telefoanele care pot fi actualizate la Android 6 sau mai nou vor putea să joace în continuare.

La fel se întâmplă și pe platforma iOS: dispozitivele care încă rulează iOS 10 sau iOS 11, nu vor mai putea rula noua versiune de Pokemon Go. Totuși, în cazul dispozitivelor Apple, Niantic anunță că sunt și două modele care nu vor mai putea rula jocul: iPhone 5s și iPhone 6. Motivul este probabil în această situație faptul că hardware-ul este deja prea învechit, iar noile actualizări necesită o putere de procesare mai mare.

Totuși, compania a demonstrat în ultimele câteva luni noi actualizări pentru partea grafică a lui Pokemon Go, în special în modul de realitate augmentată (AR). Astfel, modelele mai vechi de telefoane nu vor mai putea susține jocul. Niantic spune că utilizatorii care sunt lăsați în urmă nu vor mai putea să își acceseze conturile, obiectele virtuale și nici nu vor mai primi suport tehnic dacă încă folosesc versiunile vechi ale sistemelor de operare.

Aceasta nu este prima dată când Pokemon Go renunță la compatibilitatea cu telefoane mai vechi, în trecut fiind limitate modele atât de pe platforma Android, cât și de pe iOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult