Pokemon Go: Şapte lucruri pe care aş fi vrut să le fi ştiut atunci când am început să joc

22.07.2016
Nebunia jocului Pokemon Go a lovit şi România la începutul acestei săptămâni. Mulţi dintre jucători încep aventura fără un tutorial care să le explice regulile şi semnificaţiile simbolurilor din joc. La fel ca ei am făcut şi eu. Am învăţat jocul pe parcurs şi am aflat lucruri noi odată cu kilometri acumulaţi. De aceea, am întocmit o listă cu sfaturi legate de jocul Pokemon Go pe care aş fi vrut să le ştiu de la început. 
 
Citeşte şi: Pokémon Go: Aceştia sunt cei mai rari şase pokémoni
 
1. Primul tău monstruleţ din Pokemon Go poate fi „mascota” Pikachu
 
La început, îţi apar cei trei pokemoni obişnuiţi dintre care îţi poţi alege unul cu care să începi jocul: Charmander, Bulbasaur şi Squirtle. Dar, dacă pleci din locul respectiv, după a treia încercare (mergi până selecţia de trei pokemoni dispare), pe langă cei trei pokemoni va apărea şi Pikachu, recunoscut de mulţi ca fiind mascota jocului (vezi video ataşat). 
 
2. Cercul verde din jurul pokemonului te ajută să-l capturezi
 
Capturarea de pokemoni a fost ridicată la rang de artă de către unii jucători. Pentru a captura un pokemon este de multe ori suficient să arunci o poke-minge către el, însă uneori lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Pokemonii pot scăpa sau disparea în momentul în care vrei să îi prinzi. Asigură-te că cercul verde din jurul lor e cât mai mic, iar dacă pokemonul este sălbatic, oferă-i Razz Berry pentru a-l face mai uşor de capturat. Zmeura o primeşti la PokeStop-uri sau după ce creşti în nivel. 
 
3.  Nu evita dublurile în Pokemon Go
 
Chiar dacă ai deja un anume tip de pokemon nu evita să capturezi alţii de acelaşi tip. Aceştia îţi aduc puncte în plus care te ajută să evoluezi pokemonii şi să le măreşti CP-ul. De exemplu, dacă ai 10 pokemoni Rattata, păstrează-l pe cel care are CP-ul cel mai mare, iar pe ceilalţi 9 transferă-i către profesor. Foloseşte bomboanele primite în urma transferului pentru a-l evolua pe ultimul Rattata în Raticate. Cu cât este mai mare CP-ul lui Rattata, cu atât va fi mai mare CP-ul pokemonului evoluat. 
 
 
4. În Pokemon Go trebuie să mergi mult pentru a ajunge la nivelul următor
 
Pentru a avansa de la un nivel la altul ai nevoie de puncte de experienţă. Punctele de experienţă le primeşti atunci când capturezi un pokemon, dai evolve la unul, se naşte unul nou din ou sau în urma luptelor cu alţi pokemoni. Pentru toate cele de mai sus trebuie să ieşi din casă şi să te plimbi. Să te plimbi să găseşti pokemoni, să te plimbi să atingi numărul de kilometri necesari pentru ca un pokemon nou să se nască şi în ultimul rând, să te plimbi pentru a găsi sălile de luptă.
 
5. Foloseşte-te de sistemul de urmărire din dreapta ecranului
 
Pokemonii apar cel mai des în zone în care sunt mulţi jucători activi. De aceea, e foarte important să te ajuţi de toate ustensilele pe care le ai la îndemână pentru a prinde cât mai mulţi atunci când te afli în astfel de zone. Sistemul de urmărire al pokemonilor este unul destul de uşor de descifrat şi intuitiv. Cel mai apropiat pokemon din listă este cel care se află în stânga-sus, iar cel mai îndepărtat cel din dreapta-jos. Dacă selectezi unul din pokemonii aflaţi în listă poţi depista dacă te îndrepţi în direcţia bună dacă butonul „Nearby” începe să fie înconjurat de o linie verde.
 
6. Nu consuma stardust până la nivelul 12 al Pokemon Go
 
Pe măsură ce avansezi în joc, te înâlneşti cu pokemoni mult mai rari şi mai puternici. Astfel, de la nivelul 12 în sus poţi prinde un pokemon care are direct CP 470. Păstrează una dintre cele mai valoroase resurse ale jocului, stardust-ul, pentru a face power-up la pokemoni rari şi puternici. Selectează un pokemon la care CP-ul creşte mult după fiecare power up. De exemplu sunt pokemoni mai rari la care CP-ul poate creşte cu 45 sau mai mult după fiecare power-up. Găsiţi o listă aici
 
7. Nu face evolve tot timpul
 
Atunci când faci evolve la un pokemon primeşti foarte multă experienţă, mai multe decât pentru orice altă acţiune din joc. Este bine să păstrezi candy-urile pe care le ai şi să faci evolve după ce activezi un Lucky Egg, care îşi dublează experienţa primită timp de 30 de minute. Pentru a putea face evolve la mai mulţi „monstruleţi”, ai grijă să ai suficiente dubluri prinse. De asemenea, ar fi bine să foloseşti oul norocos după ce ai activat un modul Lure sau Incense pentru a atrage pokemoni. 
 
Spor la vânătoare!
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult