Acer Aspire S5, cel mai subţire ultrabook cu port Thunderbolt

09.01.2012
Acer Aspire S5, cel mai subţire ultrabook cu port Thunderbolt

Aspire S5 este cel mai nou ultrabook de la Acer, un model cu ecran de 13.3 inch, asamblat într-o carcasă din aliaj de magneziu cu greutate de 1.35 kg.

Acer Aspire S5

Noul model se bucură de tehnologia Acer Instant On, ce permite ieşirea din modul sleep în doar 1.5 secunde, pentru reluarea activităţii fără timpi de aşteptare nedoriţi. Cu Acer Always Connect putem accesa oricând datele socate pe harddisk, chiar şi din modul Sleep, folosind aplicaţia special creată pentru dispozitive smartphone. Odată repornit, Aspire S5 se poate autentifica automat în contul de email şi reţelele de socializare pentru acces imediat la ultimele noutăţi.

Acer Aspire S5

Compatibilitatea cu tehnologia Intel Thunderbolt pune la dispoziţie o conexiune cu viteză de până la 20 Gbps pentru ataşarea perifericelor compatibile, iar conectivitatea USB 3.0 asigură viteze optime la utilizarea accesoriilor obişnuite pentru PC.

Alături de un dispozitiv SSD pentru găzduirea sistemului de operare şi procesorul Intel Core cu eficienţă energetică ridicată, Aspire S5 are la dispoziţie un acumulator Li-ion cu tehnologie PowerSmart, ce suportă de până la trei ori mai multe cicluri încărcare/descărcare decât acumulatorii obişnuiţi pentru laptop. Altfel spus, cu Aspire S5 ne vom putea folosi pentru mai mult timp de acumulatorul din dotare, fără a pierde din capacitatea de înmagazinare a energiei sau risca defectarea acestuia.

Acer Aspire S5

Ajutat de ecranul iluminat cu tehnologie LED şi sistemul audio cu tehnologie Dolby Home Theater, Aspire S5 promite o experienţă multimedia de bună calitate, iar pentru condiţii optime de vizionare avem la dispoziţie o ieşire HDMI, la care putem apela pentru conectarea unui televizor LCD.

Acer Aspire S5

Dacă luăm drept indiciu prezenţa tehnologiei Thunderbolt, Aspire S5 ar putea fi unul dintre primele ultrabook-uri cu platformă Intel Ivy Bridge, echipat cu procesor din noua generaţie pe 22 nm.

Acer Aspire S5 va fi disponibil către jumătatea acestui an, pentru un preţ de achiziţie rămas încă neprecizat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News