Acer Chromebook R11, disponibil în România

28.07.2016
Acer Chromebook R11, disponibil în România

Laptop convertibil cu ecran touch, Acer Chromebook R11 – primul Chromebook Acer este diponibil de luna aceasta în magazinele din România la preţuri începând cu 1249 de Lei.

Cu nume complet Chrombook R11 C738T, noul portabil prevăzut cu ecran touchscreen foloseşte un design convertibil la 360 de grade, putând fi utilizat atât ca tabletă şi laptop convenţional, sistemul de răcire fără ventilator permiţând o funcţionare silenţioasă pe tot parcursul zilei.

Acer Chrombook R11 oferă tot ceea ce utilizatorii îşi pot dori de la un produs din această categorie: este silenţios, uşor, are o durată mare de viaţă a bateriei şi vine la un preţ accesibil. În plus, poate fi folosit şi ca tabletă, datorită designului hibrid şi a touchscreen-ului, astfel că reprezintă alegerea optimă pentru elevi, studenţi şi pentru utilizatorii activi, mereu în deplasări”, a declarat Daniel Osain, Business Development Manager Acer România.

Concepute pentru a fi accesate de mai mulţi utilizatori, notebook-urile din gama Chromebook vin cu sistemul de operare Google Chrome preinstalat, astfel că utilizatorii nu trebuie decât să se logheze la contul personal de Google şi au acces la aplicaţiile şi serviciile Google, precum Drive, Gmail, YouTube, Maps, Calendar, Quick Note sau Kindle Cloud Reader. Acestea se deschid ca tab-uri din browserul Google Chrome şi pot fi accesate atât online, cât şi offline. Totodată, notebook-ul va beneficia de suport pentru Google Play Store şi aplicaţiile Android.

Securitatea este un alt avantaj al sistemului de operare Chrome, deoarece este actualizat în mod automat şi gratuit. În plus, fişierele utilizatorilor stocate pe dispozitiv se află într-o partiţie separată pentru a fi păstrate în siguranţă, însă există şi opţiunea de stocare în cloud, pe Google Drive. Cu opţiunea de Supervised Users copiilor le este permis accesul online într-un mod sigur şi controlat.

Portabilitate şi design premium

Acer Chromebook R11 este realizat din aluminiu şi are capac cu print nano, care îl face mai rezistent la zgârieturi. Fiind conceput pentru medii educaţionale, Chromebook R11 are un design robust, astfel că poate suporta greutăţi de până la 60 Kg pe capacul superior şi este rezistent la căzături, de la înălţimi de până la 60 cm fără a se deteriora la colţuri.

Notebook-ul are o grosime de 19,2 mm şi cântăreşte doar 1,4 Kg, fiind ideal pentru utilizarea acasă, la şcoală, la serviciu sau în deplasări.

Acer Chromebook R11 pune la dispoziţie un ecran de 11.6” de tip IPS, cu interfaţă multitouch şi  rezoluţie HD (1366×768), respectiv funcţia Acer ComfyView pentru interacţiune îndelungată cu ecranul fără a afecta ochii.

Laptopul dispune de cameră HDR pentru chat video pe Google Hangouts şi poze mai clare. Experienţa webcam este îmbunătăţită de cele două difuzoare stereo şi a microfonului integrat.

Performanţă solidă şi nouă ore de autonomie

Acer Chromebook R11 integrează un procesor dual-core Intel Celeron N3050 cu frecvenţă de 1.6GHz  (până la 2,16GHz în modul Burst), are 2GB de RAM DDR3L şi soluţie de stocare eMMC de 32GB. Soluţia grafică este Intel HD Graphics. Notebook-ul are o autonomie de până la 9 ore.

Soluţia de conectivitate este Wi-Fi 802.11ac, pentru conexiuni wireless de trei ori mai rapide decât în standardul 802.11n.(4) Dispozitivul se conectează cu uşurinţă la periferice prin Bluetooth 4.0 sau USB 3.0, USB 2.0 şi porturi HDMI.

HP şi Google au anunţat Chromebook 13, un laptop Chrome OS din gama premium

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult