Acest laptop pliază zona de sub tastatură pentru a fi folosit mai bine în spații înguste

22.04.2023
Acest laptop pliază zona de sub tastatură pentru a fi folosit mai bine în spații înguste

Compal Electronics propune un nou tip de laptop, care poate plia o parte din zona de sub tastatură pentru a ocupa mai puțin spațiu pe birou. Acest concept numit „Mobile Office” ar putea fi de folos celor care folosesc laptop-uri în spații mici, precum în avion sau în mașină, și ar putea ajuta și la o organizare mai bună pe birou, unde oricum folosești o tastatură externă și un monitor dedicat.

Design-ul Mobile Office ar putea avea avantaje și pentru cei care folosesc laptop-ul la birou

Acesta este însă doar un concept de design, de altfel câștigător al unui IF Design Award, deci nu știm dacă și când va fi transformat într-un computer real. Cert este că ideea din spatele acestui computer a fost reducerea amprentei la sol și pare să facă asta cu succes. Probabil că centrul de greutate va trebui să fie schimbat față de cel al unui computer obișnuit, întrucât cu o suprafață mai mică la bază, acesta ar putea să cadă mai ușor pe spate.

Conceptul Mobile Office pare să ofere și câteva avantaje celor care vor să folosească computerul în modul pliat. Pe muchia plierii, apar câteva port-uri USB Type-A, un cititor de carduri și un jack de căști, care se alătură celor două port-uri USB-C și port-ului de căști principal. Având în vedere că în acea zonă este de obicei trackpad-ul, cel mai probabil, utilizatorii vor trebui să se bazeze pe un mouse dedicat, sau pe un touchscreen, atunci când pliază acea zonă a computerului.

Mobile Office car

Cei de la Compal susțin că utilizarea computerului în acest mod ar avea și avantajul de a îmbunătăți răcirea cu 25% față de modul standard, însă nu este tocmai clar cum ar putea face asta. În general, laptop-urile au fantele de aerisire în partea de jos, iar acoperirea lor ar avea efect invers îmbunătățirii.

Chiar dacă acest concept probabil că nu va ajunge pe piață fix în această formă, este îmbucurător că încă există companii care sunt dispuse să încerce lucruri noi în acest spațiu. Recent și Lenovo încearcă lucruri noi, cu laptop-uri cu ecrane rulabile, sau computere portabile cu două ecrane de dimensiuni mari, ceea ce sugerează că vom vedea noi categorii de computere portabile în viitorul foarte apropiat.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult